PSD | C. Bîrcă: Preşedintele ANSVSA a emis o decizie prin care, practic, a paralizat tot

PSD | C. Bîrcă: Preşedintele ANSVSA a emis o decizie prin care, practic, a paralizat tot

Membru al Comisiei pentru agricultură, deputatul PSD, Constantin Bîrcă a criticat decizia preşedintelui ANSVSA cu privire la suspendarea activităţilor comerciale cu păsări vii, ca urmare a izbucnirii unor focare de gripă aviară în 3 judeţe din ţară, subliniind că o astfel de măsură „neinspirată a paralizat practic întreg sectorul avicol”.

„Anul acesta ca şi anul trecut spre final au izbucnit 3 focare de gripă aviară, e vorba de judeţele Timiş, Mureş şi Maramureş. Preşedintele ANSVSA (n.r. dr. Robert Viorel Chioveanu), fără să cunoască modul în care trebuie procedat în astfel de situaţii, a izolat tot transportul de pui, paralizând practic întreg sectorul avicol.

Ştiţi foarte bine că există societăţi din sectorul agricol care au şi staţii de incubaţie, realizate fie cu fonduri europene, fie cu resurse proprii. Activitatea lor maximă se regăseşte în lunile aprilie şi mai iar ca urmare a acestor 3 focare de gripă aviară, preşedintele ANSVSA a emis o decizie prin care practic a paralizat tot pentru că puii de o zi din aceste incubatoare trebuiau să ajungă la fermele de creştere a păsărilor şi bineînţeles la gospodăriile populaţiei. Din toată producţia acestor staţii de incubaţie, 20% reprezintă puii care trebuiau să ajungă în gospodăriile populaţiei. Ca urmare a acestei decizii neinspirate, au fost afectaţi toţi producătorii de pui, la nivel naţional care au fost nevoiţi să eutanasieze peste 180 de mii de pui, neavând posibilităţi de a-i comercializa.

Din acest motiv, săptămâna asta, mai precis marţi, a fost invitat la comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor preşedintele ANSVSA. L-am convins până la urmă împreună cu colegii mei să revină asupra acestei decizii. Miercuri s-a întrunit CNCB-ul (Consiliul Naţional de Combatere a Bolilor) şi într-adevăr a revenit printr-o altă decizie astfel încât comerţul cu pui să funcţioneze.”, a declarat joi într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PSD Călăraşi, deputatul Constantin Bîrcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.