PSD | C. Bîrcă: Ne-au aruncat în față acest renumit PNRR, a 4-a sa variantă fiind trimisă zilele trecute la Comisia Europeană

PSD | C. Bîrcă: Ne-au aruncat în față acest renumit PNRR, a 4-a sa variantă fiind trimisă zilele trecute la Comisia Europeană

Deputatul PSD de Călărași Constantin Bîrcă e sceptic cu privire la aprobarea imediată a Planului Național de Redresare și Reziliență, document transmis recent la Comisia Europeană în a 4-a sa variantă de lucru.

“Banii pentru proiectele promise de colegii de la PNL și USR PLUS vedem că nu sunt. Din discuțiile oficiale și neoficiale banii nu sunt chiar deloc în bugetul statului. Drept pentru care ne-au aruncat în față acest renumit Plan Național de Redresare și Reziliență, aflat la a 4-a variant care a fost trimisă zilele trecute la Comisia Europeană pentru a fi aprobată. Așadar mai avem mult de așteptat până va fi aprobată această variantă. Vom vedea cum, prin ce ministere banii o să ajungă prin proiecte în județele României”, a declarat joi deputatul Bîrcă.

În data de 19 martie 2021 Guvernul României a lansat în dezbatere publică Planul Național de Redresare și Reziliență, un document de 154 de pagini, în care regăsim prezentarea unor dorințe, a unor intenții de reformă, a unor proiecte care nu au la bază, din păcate, o viziune pentru viitor și nici nu reprezintă o strategie pentru următorii 10 ani.

În document nu se prezintă defalcat sursele de finanțare, cât reprezintă granturi, cât împrumuturi, așa cum nu se prezintă nici metodologia de stabilire a costurilor. Pentru mulți aceste aspecte nu contează, dar ele sunt elemente care pot conduce la respingerea documentului de către Comisia Europeană.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.