PSD | C. Bîrcă, întrebare adresată ministrului Agriculturii: Cum poate fi oprit declinul pisciculturii?

PSD | C. Bîrcă, întrebare adresată ministrului Agriculturii: Cum poate fi oprit declinul pisciculturii?

Deputatul PSD Călărași, Constantin Bîrcă, membru în Comisia pentru agricultură “a reacționat” după apariția unui raport al mai multor organizații care avertizează că aproape o treime dintre speciile de pești de apă dulce ar putea dispărea, adresând în acest sens ministrului Agriculturii, senatorul PNL, Adrian Oros, întrebarea: "Cum poate fi oprit declinul pisciculturii?”

Iată mai jos textul integral al acestei întrebară adresată în cadrul ședinței Senatului din 3 martie a.c.:

“Politica Uniunii Europene în probleme de pescuit este una prudentă, atentă la speciile pe cale de dispariţie şi la calitatea peştelui. Conform datelor unui raport elaborat de organizațiile de protecție a mediului și conservare a speciilor, aproape o treime dintre speciile de pești de apă dulce ar putea dispărea în termen foarte scurt. Potrivit raportului, 80 de specii au dispărut deja, 16 doar în ultimul an. Totodată, populaţiile de specii mai mari au scăzut cu 94%.

Organizația WWF arată că situația este o consecință a stării precare în care sunt râurile, din cauza poluării, şi a deversării apelor uzate. Guvernul trebuie să intervină de urgență pentru restabilirea sănătății habitatelor de apă dulce.

Problema este delicată, ținând cont de faptul că piscicultura reprezintă sursa de trai pentru pescarii din zone foarte sărace.

Pentru a veni în întâmpinarea îngrijorărilor pescarilor vă adresez întrebarea: “Care este Planul de măsuri avute în vedere pentru adoptarea soluţiilor care să protejeze speciile de apă dulce, dar și a localnicilor care trăiesc de pe urma pescuitului?“

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.