PSD | C. Bîrcă: Există dorinţa salvării ecosistemelor?

PSD | C. Bîrcă: Există dorinţa salvării ecosistemelor?

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă a susținut recent, în plenul Camerei Deputaților, declarația politică intitulată "Ziua Mondială a Mediului. Există dorinţa salvării ecosistemelor?".

“Cu câteva zile în urmă, la data de 5 iunie, a avut loc - ce e drept, la nivel guvernamental, cu mare discreţie - Ziua Mondială a Mediului Înconjurător.

Este un eveniment internaţional important, marcat începând din anul 1974 de Organizaţia Naţiunilor Unite, care stabileşte o temă pentru fiecare an.

Încă de la crearea sa, Organizaţia Naţiunilor Unite a subliniat că acest eveniment ar trebui privit ca "Ziua Oamenilor", unde fiecare dintre noi trebuie să facă ceva pozitiv care să contribuie la protejarea planetei noastre.

Tema pentru Ziua Mondială a Mediului din acest an este "Restaurarea ecosistemelor". Cu acest prilej va avea loc şi lansarea "Deceniului Naţiunilor Unite pentru restaurarea ecosistemelor".

Ecosistemele sunt reţeaua vieţii pe Pământ. Un ecosistem cuprinde toate organismele vii şi interacţiunile dintre ele şi împrejurimile lor într-un loc dat. Ele includ păduri, râuri, zone umede şi pajişti.

Oraşele şi terenurile agricole conţin şi ele ecosisteme importante.

Este nevoie urgentă ca agricultura noastră să se reintegreze în ansamblul economiei şi să depăşească stadiul de sector cu caracter de subzistenţă.

Constatăm cu tristeţe că, în pofida potenţialului natural şi uman al agriculturii, în actuala guvernare, România a devenit importatoare netă de produse agroalimentare.

În situaţia actuală, indiferent de forma de proprietate, se impun măsuri competente pentru rentabilizarea, creşterea eficienţei şi productivităţii agriculturii româneşti şi crearea de disponibilităţi pentru export.

Viitorul este al agriculturii de tip industrial, care promovează tehnologii ecologice, nedistructive pentru mediu.

Cu acest prilej, reiterez mesajul Secretarului General al ONU, António Guterres - "Trebuie să ne unim forţele pentru a depăşi crizele legate de schimbările climatice şi pandemia COVID-19, ca parte a unei tranziţii către un viitor durabil şi favorabil"., se arată în conținutul declarației politice.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.