PSD | C. Bîrcă: Este bugetul dictaturii, al coaliţiei de austeritate, un buget care produce dezechilibre economice

 PSD | C. Bîrcă: Este bugetul dictaturii, al coaliţiei de austeritate, un buget care produce dezechilibre economice

Deputatul PSD de Călăraşi, Constantin Bîrcă a declarat joi că bugetul pe 2021, adoptat marţi de Plenul reunit al Parlamentului este un buget al dictaturii care va produce dezechilibre economice. Bîrcă l-a taxat şi pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros care n-a votat în plenul reunit al comisiilor de agricultură din Senat şi Camera Deputaţilor amendamentul propus de PSD privind includerea în bugetul MADR a sumei de 1 miliard de lei necesară pentru plata despăgubirilor fermierilor afectaţi de seceta din primăvara anului trecut.

După cum ştiţi, s-a aprobat bugetul de stat pe 2021. Este bugetul dictaturii, al coaliţiei de austeritate, un buget care produce dezechilibre economice. Va fi urmat de instabilitate socială şi bineînţeles vom fi condamnaţi la sărăcie. Vă mărturisesc că nu înţeleg cum ministrul agriculturii a votat în această săptămâna împotriva fermierilor, a intereselor acestora. De ce a votat? Răspunsul este simplu, pentru că aşa a dictat Guvernul. Am spus că este un buget dictatorial, toată lumea votează la comandă, neţinându-se seama de nevoile oamenilor pentru că nu vorbim doar de bugetul agriculturii ci de bugetele tuturor instituţiilor, tuturor ministerelor din ţara aceasta. În viziunea mea, ministrul agriculturii ar fi trebuit să reprezinte interesele fermierilor, să se zbată pentru aceştia şi bineînţeles să aducă fondurile necesare pentru acest domeniu pe care dumnealui a ales să-l conducă. De asemenea vă spun că cei doi parlamentari PNL-işti ai judeţului Călăraşi au votat împotriva binelui fermierilor, şi anume acele despăgubiri de secetă pe care le-au tot trâmbiţat anul trecut în campania electorală. Ştiţi cu toţii că au spus că în localităţile călărăşene o să curgă lapte şi miere, fermierii vor avea bani pentru despăgubirile de secetă. Am fost afectaţi, într-adevăr de o secetă pedologică extremă, i-au minţit pe fermieri.”, a spus Bîrcă, prezent într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului.

Parlamentarul social-democrat a mai adăugat că, din cauza dificultăţilor financiare acute, fermierii se află în imposibilitatea de a-şi finanţa, anul acesta, înfiinţarea culturilor.

Anul acesta, după cum vedem în buget, fermierii nu au bani pentru a-şi reîncepe activităţile necesare în perioada aceasta şi anume a demara înfiinţarea culturilor. Cu siguranţă ne aducem aminte când anul trecut, în campanie electorală, liberalii au făcut o mare nedreptate fermierilor, producătorilor agricoli închizând târgurile, oboarele, pieţele. Fermierii au fost nevoiţi, după ce că erau bătuţi de soartă şi au avut parte de o secetă cumplită, să-şi vândă puţinele produsele, câte le-au mai rămas, în stradă, în frig, batjocoriţi şi umiliţi în acelaşi timp.”, a continuat deputatul social democrat.

În plus, Bîrcă a tras şi un nou semnal de alarmă susţinând că pentru acest an, în bugetul MADR nu există bani alocaţi pentru susţinerea Submăsurii 4.3. I - Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - Componenta infrastructura de irigații

Cu siguranţă vă aduceţi aminte că în intervenţiile mele anterioare v-am spus că pentru Submăsura 4.3 nu există alocaţi bani în buget. Acest lucru s-a menţinut, bugetul s-a aprobat fără ca Submăsura 4.3 să fie bugetată. De ce am revenit la acest lucru? Este simplu, pentru că ştiţi foarte bine PSD a alocat fondurile necesare pentru reabilitarea sistemelor de irigat. În anii trecuţi am avut apă pe canalele magistrale. Anul acesta sperăm să se întâmple acelaşi lucru însă nu ştim, dar chiar dacă se va întâmpla lucrul acesta fermierii nu au bani la această Submăsură 4.3 ca să-şi achiziţioneze instalaţiile de irigat pentru ca apa din canalele magistrale să ajungă până acolo unde este necesar, şi anume la plantă.”, a conchis deputatul Constantin Bîrcă.

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.