PSD | C. Bîrcă: De la 1 iulie, gazul se va scumpi cu 25% iar curentul cu 7,5%

 PSD | C. Bîrcă: De la 1 iulie, gazul se va scumpi cu 25% iar curentul cu 7,5%

În plină pandemie de coronavirus şi puternic afectaţi de criza economică, românii mai au parte de o veste proastă! De la 1 iulie, vor creşte preţurile gazelor naturale cu 25% şi a energiei electrice cu 7,5%, a anunţat joi şi deputatul PSD de Călăraşi, Constantin Bîrcă „După cum ştiţi, activitatea Guvernului nu e cea pe care o aşteptam sau cea pe care ne-o promiteau în campania electorală. Vedem că zilele sunt tot mai grele. De la 1 iulie, gazul natural se va scumpi cu 25%, curentul electric cu 7,5%", menţionat Bîrcă în conferinţa de presă desfăşurată joi la sediul partidului.

Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Energia Inteligentă, după 1 iulie 2021 vor creşte preţurile gazelor naturale, energiei electrice, energiei termice şi lemnelor de foc. Inflaţia declanşată de aceste creşteri, la care se adaugă majorarea cursului valutar, va aduce cel puţin 4 milioane de români în pragul disperării la iarnă.

Analiza Asociaţiei Energia Inteligentă ne arată pentru următorul an o creştere a preţului gazelor la consumatorul final, cu toate taxele incluse, cu circa 20%, energie electrică de circa 10%, energie termică, în situaţia eliminării subvenţiilor din acest an, de minimum 50% şi o creştere a preţului lemnelor de foc cu circa 10%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.