PSD: Bugetul Guvernului Orban pentru 2020, tăieri de fonduri pe toată linia!

PSD: Bugetul Guvernului Orban pentru 2020, tăieri de fonduri pe toată linia!

Guvernul PNL a tăiat bani de la Educație și Sănătate! Guvernul Orban-Iohannis lucrează mai mult pentru bănci și corporații, decât pentru cetățeni.

2019 se termină cu măsuri de austeritate pentru români și începe 2020 tot cu austeritate pentru fiecare cetățean:

- PNL taie toate programele de investiții lăsate de PSD (PNDL, FDI, stațiuni balneare, grădinițe olimpice, Start-Up Nation);

- Guvernul PNL taie drepturile salariale ale profesorilor. PNL nu vrea să mai dea majorările profesorilor prevăzute pentru 1 septembrie 2020, ceea ce echivalează cu o tăiere a drepturilor câștigate deja de dascăli.

În 2020 vor fi mai puțini bani pentru Autostrada Moldovei și drumul expres Craiova-Pitești!

PNL a mințit românii cu majorarea alocărilor financiare pentru drumuri!

Bugetul alocat în 2020 pentru Centura Bacău, care cuprinde primii kilometri din Autostrada Moldovei (A7) scade la 64 de milioane de lei, față de nivelul de 240 de milioane de lei de anul acesta.

În cazul Drumului Expres Craiova - Pitești, cunoscut ca Autostrada Ford, bugetul scade la 96 de milioane de lei.

PSD a început anul acesta lucrările de construcție la primele două din cele patru tronsoane ale noului drum, iar bugetul s-a ridicat la 123 de milioane de lei.

ALDIS6

De ce vor PNL-iștii să adopte pe furiș bugetul, prin angajarea răspunderii?

Ca să nu dea explicații despre cifrele umflate, care arată că bugetul ajunge doar pentru 9 luni. Ca să nu fie întrebați la ce spitale vor tăia fondurile și care vor fi închise/comasate/privatizate. Ca să nu dea explicații de ce nu vor face autostrăzile promise, de ce nu mai dau bani pentru investiții la comune și orașe, de ce desființează Start-Up Nation, de ce sistează investițiile în irigații, de ce taie enorm de la Sănătate și Agricultură, dar cresc masiv la Armată, Poliție, Servicii secrete, inclusiv pentru pensii speciale.

Este cea mai nedemocratică decizie a unui guvern după 1989.

PSD va depune amendamente pentru a apăra beneficiile obținute de cetățeni în guvernarea social-democrată. Cele mai importante sunt următoarele:

  1. Creșterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o înghețe în 2020.
  2. Creșterea salariilor din Învățământ, conform prevederilor legale pe care PNL vrea să le abroge.
  3. Asigurarea pragurilor minime de finanțare pentru comunitățile locale, pe care PNL vrea să le desființeze, condamnând jumătate din populație la subfinanțare.
  4. Asigurarea finanțării spitalelor, pe care PNL vrea să o taie cu aproape 40%.

Sursa Facebook Grupul Senatorial PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.