PSD | Bîrcă, despre ministrul Agriculturii: A “pasat” responsabilitatea în curtea MF

PSD | Bîrcă, despre ministrul Agriculturii: A “pasat” responsabilitatea în curtea MF

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă a susținut joi, într-o conferință de presă organizată la sediul organizației județene a partidului că, după ce “l-a interpelat parlamentar”, a avut o întrevedere cu ministrul Agriculturii pe teme ajutoarelor ce trebuiau acordate, în acest an, fermierilor afectați de seceta pedologică din 2020, acesta dând vina pe Ministerul de Finanțe pentru “neprinderea” acestei sume (n.r. 1 miliard de lei, circa 250 de milioane de euro) în bugetul de stat pe anul 2021.

“La nivel național, lucrurile nu stau bine (...). Noi, în activitatea parlamentară, în afară de întrebări, interpelări, declarații politice pe care le cunoașteți, avem și întrevederi punctuale cu miniștrii, cei care ar trebui să se aplece asupra nevoilor cetățenilor pe care, de altfel, îi reprezintă.

Mă refer la ministrul Agriculturii. Am făcut o interpelare și bineînțeles și o întâlnire cu dumnealui. Răspunsurile au venit, nu sunt cele pe care le așteptam. Mă refer la mult trâmbițatele ajutoare pentru seceta pedologică de anul trecut. Răspunsul a fost vag, brusc și așteptat într-un fel. A făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a obține bani pentru pagubele produse ca urmare a secetei, doar că totdeauna atunci când nu avem rezolvare, aruncăm neputințele noastre în curtea altor factori de decizie. Și anume Ministerul de Finanțe nu a fost de acord cu alocarea acestor sume atât de necesare pentru fermierii noștri.”, a declarat Bîrcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.