PSD | Asta e realitatea care îi deranjează pe cei care se erijau în mari reformatori ai clasei politice

PSD | Asta e realitatea care îi deranjează pe cei care se erijau în mari reformatori ai clasei politice

Pentru Partidul Social Democrat, USR înseamnă “Urmașii Securiștilor din România, PLUS alte combinații cu foști securiști!”, susținând prin intermediul unui mesaj postat miercuri pe pagina de FB că “e de acord cu un registru al foștilor securiști și al rudelor lor, dar să fie și pentru colaboratori, nu doar lucrători, cum e în proiectul de fațadă propus de Năsui.”

„USR = Urmașii Securiștilor din România, PLUS alte combinații cu foști securiști! Asta e realitatea care îi deranjează pe cei care se erijau în mari reformatori ai clasei politice. PSD e de acord cu un registru al foștilor securiști și al rudelor lor, dar să fie și pentru colaboratori, nu doar lucrători, cum e în proiectul de fațadă propus de Năsui. Iar în plus, să fie și o lustrație pe bune, nu doar o listă fără consecințe! Și până ajungem la vot, domnul Năsui să ne răspundă la întrebarea din moțiune de care s-a eschivat: are sau a făcut afaceri cu foști securiști? Da sau nu! Iar dacă da, își dă demisia? Sau merge mai departe, pentru că... „ei, și?!” Întrebarea este valabilă și pentru colegii săi de partid și de guvern, Drulă și Voiculescu.”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Deputatul USR PLUS Claudiu Năsui, ministru al Economiei, a depus, marți, la Senat un proiect privind crearea registrului lucrătorilor Securităţii şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi sau funcţii publice cu aceştia prin completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii. "În primul rând, se extinde dreptul cetăţenilor şi al presei la informaţiile privind legăturile inclusiv mijlocite cu fosta Securitate ale persoanelor deţinând anumite funcţii sau demnităţi, prin posibilitatea verificării calităţii rudelor de până la gradul al Ill-lea. Totodată, se instituie un registru public al lucrătorilor Securităţii care să permită identificarea sau căutarea acestora, precum şi transparentizarea legăturilor de rudenie ale acestora până la gradul al Ill-lea cu persoanele care ocupă anumite funcţii sau demnităţi în statul roman", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.