PSD / Al. Chiriţă: Toate aceste credite vor fi o povară pe umerii călărăşenilor

PSD / Al. Chiriţă: Toate aceste credite vor fi o povară pe umerii călărăşenilor

Pentru finanţarea unor obiective de interes local, Executivul Primăriei Călăraşi a accesat deja un credit în valoare de 250 de miliarde de lei vechi, utilizând până acum 130 de miliarde şi se pregăteşte să-l contracteze şi pe al doilea, aprobat de consilierii locali anul trecut, în sumă de 420 de miliarde de lei vechi.

Consilierul local PSD, Alexandru Chiriţă consideră că aceste împrumuturi vor deveni o povară pentru călărăşeni, susţinând că o soluţie viabilă pentru dezvoltarea municipiului ar fi fost accesarea fondurilor europene într-o proporţie mult mai consistentă. Toate aceste credite pe care domnul primar le-a propus şi aprobat cu ajutorul colegilor dumnealui din PNL dar şi de la alt partid, vor fi o nouă povară pe umerii călărăşenilor care, mulţi ani de acum încolo, vor suporta rambursarea acestora. Trebuie să spunem cu subiect şi predicat că noi ne-am opus cu fermitate accesării acestor împrumuturi. Am susţinut în tot acest timp accesarea fondurilor europene şi bineînţeles că am votat, de fiecare dată, propunerile de accesare a fondurilor prin Programul Operaţional Regional, unde s-au alocat bani pentru municipiile reşedinţă de judeţ. Meritul Executivului este doar acela că a depus proiectele, pentru că în acest context nu există o competiţie reală între proiecte. Trebuie doar să intri în joc, ca să accesezi banii.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, Chiriţă care a „evidenţiat” şi proiectele pe care PSD le va susţine spre finanţare prin intermediul bugetului din acest an. Am făcut discuţii cu colegii noştri de la partid şi avem câteva propuneri importante, pe unele dintre ele le-am avansat şi anul trecut în spaţiul public şi nu au fost aplicate. Mă refer la reabilitarea şo modernizarea câtorva străzi care sunt într-o stare jalnică, la extinderea reţelei de canalizare, la refacerea infrastructurii pietonale. Suntem consecvenţi şi vom susţine exact acele proiecte pe care le-am propus în campania electorală din 2016. De curând am trecut prin Târgovişte care mi s-a părut cam cu 10 ani înaintea noastră. Şi nu e cu mult mai mare decât Călăraşiul. Chiar şi Slobozia arată mai bine din punct de vedere al infrastructurii. Oare de ce, Călăraşiul nu merită să beneficieze de nişte investiţii reale? Dacă ne raportăm la municipii de calibrul nostru din ţară, vedem că suntem cu mult în urma lor. Noi, călărăşenii, care plătim aceleaşi taxe şi impozite, nu merităm să beneficiem de o infrastructură decentă şi de servicii publice la un nivel rezonabil?

 

Doamne ajută să se întâmple „marea asfaltare”! Este un ideal al tuturor călărăşenilor. Nu cred că e cineva care să nu-şi dorească lucrul ăsta. Dar haideţi să vedem şi calitatea lucrărilor pe care şi le propun spre executare. Am mai spus, calitatea lucrărilor executate a lăsat de dorit. În anii anteriori s-au asfaltat anumite străzi în Călăraşi pe care, la scurtă vreme, s-a intervenit pentru a fi reparate. Dacă ne împrumutăm pentru 12 ani ca după numai 2 ani să reparăm ce am executat, avem o problemă majoră.

Alexandru Chiriţă, consilier local PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.