PSD | A. Chesnoiu, despre Oros: Poate azi v-ati salvat scaunul de ministru, dar v-ați pierdut definitiv funcția de “MINISTRU AL AGRICULTURII”!

PSD | A. Chesnoiu, despre Oros: Poate azi v-ati salvat scaunul de ministru, dar v-ați pierdut definitiv funcția de “MINISTRU AL AGRICULTURII”!

Amendamentele pentru plata despăgubirilor de secetă au fost respinse joi în cadrul comisiilor de specialitate reunite din Camera Deputaților și Senat.

Unul din amendamente a fost depus de PSD iar celălalt de către AUR ambele vizând, de fapt, suplimentarea bugetului de stat cu suma de 1 miliard de lei (200 de milioane de euro) pentru achitarea despăgubirilor de secetă la culturile de primăvară. Amendamentul inițiat de social-democrați a primit 21 de voturi pentru, tot atâtea împotrivă și 4 abțineri. Printre cei care au votat împotrivă s-au numărat ministrul Adrian Oros, senator PNL și Emil Dumitru, deputat PNL Călărași, fost secretar de stat În MADR.

“Cel care ar trebui să apere interesele agriculturii românești, să susțină munca fermierilor români, prin intermediul căreia România s-ar poziționa ca o forță printre țările Europei, ne-a demonstrat încă o dată că în fața interesului politic nu mai există nimic. Senatorul Adrian Oros - pentru mine și fermieri nu mai poate fi considerat ministrul Agriculturii - a votat împotriva amendamentului depus la Legea Bugetului pentru acordarea despăgubirilor pentru secetă. Practic, senatorul PNL Adrian OROS, susținut de parlamentarii coaliției de guvernare, a votat astăzi pentru falimentarea a zeci de mii de fermieri români.”, a scris joi pe pagina personală de Facebook, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specific din Camera Deputaților Adrian Chesnoiu care a continuat “PNL-USR+ pun cruce producției agricole autohtone, lăsând securitatea alimentară a românilor la mâna importatorilor.

România, una din puținele țări care are capacitatea de a-și asigura din resurse interne necesarul de alimente, în perioade de criză, devine astfel, sub guvernarea PNL-USR+, dependentă de țări pentru care era, nu demult, exportator constant de produse agroalimentare. Nu mai vorbim de gustul amar al minciunilor si promisiunilor electorale, prin care senatorul Adrian OROS alături de ceilalți lideri PNL, și-au asigurat voturile pe 6 decembrie!”

Chesnoiu a mai spus despre Oros că “Poate azi v-ati salvat scaunul de ministru, dar v-ați pierdut definitiv funcția de “MINISTRU AL AGRICULTURII”!”

“Conducerea PSD, dar și toți colegii mei deputați și senatori, am înțeles cât de important este acest amendament pentru fermieri și am sperat, că dincolo de culoarea politică, toți înțelegem că fără susținere distrugem agricultura și agricultorii români.

Au înțeles-o și parlamentarii AUR care au votat pentru acest amendament, au înțeles și alți 4 parlamentari ai Puterii, care s-au abținut, dar nu a înțeles-o cel care se vrea a fi “ministrul Agriculturii”!

Rezultatul votului a fost: 21 pentru ( PSD +AUR), 21 împotrivă (PNL, USR+, UDMR), 4 abțineri (PNL, USR+). Dar sunt convins că dacă senatorul Adrian OROS ar fi ieșit din logica absurdă a interesului său de partid și ar fi votat ca ministru al Agriculturii, atunci și alți parlamentari ai puterii ar fi votat pentru interesele fermierilor!

Poate se va răzgândi la ședința de plen și va realiza că a vota împotriva fermierilor, ale căror interese le reprezintă, echivalează cu o crimă împotriva familiei sale!

Pentru că da, domnule OROS, fermierii ar trebui să fie familia dumneavoastră, nu interesul de partid!

Poate azi v-ati salvat scaunul de ministru, dar v-ați pierdut definitiv funcția de “MINISTRU AL AGRICULTURII”!

Aveți timp să reflectați până marți, când le puteți cere colegilor dumneavoastră de coaliție, de la tribuna Parlamentului României, să voteze amendamentul pentru despăgubiri!”, a conchis parlamentarul social-democrat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.