Primele nume vehiculate pentru „parţialele” de la Lehliu Gară

Guvernul nu a stabilit încă data alegerilor locale parţiale de la Lehliu Gară însă la bursa zvonurilor sunt deja vehiculate 3 nume susceptibile să ocupe locul rămas vacant de primar după ce Iulian Iacomi a câştigat mandatul de deputat la parlamentarele din decembrie 2016. Momentan, poziţia este ocupată interimar de Ştefania Moga (PSD), fost viceprimar atunci când primăria era condusă de Iulian Iacomi.

Dar care ar fi primele nume vehiculate, dispuse să intre în competiţie? Primul este, desigur, cel al primarului interimar, Ştefania Moga. Susţinută de PSD, Moga nu s-ar bucura însă şi de sprijinul deputatului Iacomi. Social – democraţii nu sunt dispuşi să renunţe la varianta Moga ceea ce ar tensiona şi mai mult relaţiile cu Iacomi care în opinia sa, oricine ar apărea în campanie alături de el, devine în mod automat câştigător!

Dar pe cine susţine Iacomi? Deocamdată, nu e nimic sigur. Iacomi aşteaptă însă cu sufletul la gură data alegerilor interne din PSD pentru a afla în urma votului exprimat de colegii săi dacă va conduce sau nu organizaţia judeţeană. Adversarul său va fi Ciprian Pandea, actualul subsecretar de stat în MTS bucurându-se nu doar de susţinerea celor mai mulţi dintre colegii din partid ci şi a Centrului.

Potrivit unui scenariu, dacă va pierde competiţia pentru şefia filialei judeţene, Iacomi ar putea abandona definitiv posibilitatea de a o susţine pe Ştefania Moga. Ştie prea bine că politic şi electoral domină oraşul. Luând în calcul şi relaţiile sale foarte bune cu vechii liberali, şi mă gândesc aici la Dan Motreanu, Răducu Filipescu şi chiar Iulian Dumitrescu, n-ar fi exclus să-l susţină într-un scrutin pentru alegerea viitorului primar pe fostul senator PNL, Liviu Tomoiagă, interesat se pare de o funcţie de primar. Asta, chit că la Călăraşi, liberalii vechi prin vocea lui Filipescu pretind că lui Tomoiagă i s-ar cam fi făcut lehamite de politică, fostul senator preferând să rămână în zona de business decât să intre în administraţie. O ipoteză puţin credibilă, dar...

Şi liberalii lui Vasile Iliuţă ar avea o propunere. Veche dar de fiecare dată actuală. E vorba de Laurenţiu Bănescu. În prezent consilier judeţean, Bănescu şi-a încercat de două ori norocul pentru primărie fiind în ambele rânduri învins de acelaşi Iulian Iacomi. Prima oară în 2008 când a candidat sub sigla PSD, iar Iacomi a fost susţinut de PDL. Patru ani mai târziu cei doi au făcut schimb de partide. Iacomi a revenit în PSD câştigând alegerile sub sigla USL iar Bănescu a fost susţinut de PDL într-o alianţă la vremea aceea cu PNŢCD şi UNPR.

Laurenţiu Bănescu pare decis să încerce şi a 3-a oară, beneficiind de toată susţinerea lui Vasile Iliuţă. Şi ca „tacâmul” să fie complet, Răducu Filipescu, cel care pe zi ce trece pierde conducerea organizaţiei judeţene dar speră la o funcţie de top la Centru după Congresul din iunie, a pomenit recent şi numele lui Mihai Oancea, vechi liberal care ar putea deveni şi el un măcar un potenţial candidat.

Celor 3 nume menţionate mai sus li s-ar putea adăuga şi altele. Însă vor fi simpli candidaţi şi asta pentru că adevăraţii candidaţi vor fi furnizaţi de PSD şi PNL. Iar bătălia se anunţă una extrem de încinsă!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.