Prefectul Barbu s-a ales cu o plângere penală!

 Prefectul Barbu s-a ales cu o plângere penală!

Deputatul PSD de Călăraşi, Dumitru Coarnă a afirmat joi, la Călăraşi, că s-a depus în data 18 mai la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi o plângere penală împotriva actualului prefect, Valentin Barbu pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Vicepreşedinte al CJ Călăraşi la data săvârşirii faptei (n.r. luna august 2020), Barbu a decis , în mod abuziv, la solicitarea unor UAT-uri livrarea de diferite cantităţi de asfalt frezat de la DJ 411 C, cu valoare de inventar zero, fără să existe vreo analiză care să conducă la concluzia că preţul asfaltului frezat nu are valoare de inventar. Prejudiciul creat Consiliului Judeţean Călăraşi este estimat la 70 de mii de lei.

„În data de 18 mai a fost depusă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi împotriva actualului prefect, Valentin Barbu care practic a creat un prejudiciu de 70 de mii de lei. E vorba de 450 to asfalt frezat de pe DJ 411 C, din zona Radovanu.”, a spus Coarnă care a continuat „A avut (n.r. dl Barbu) o perioadă scurtă în care-l tot executa public pe dl Vasile Iliuţă. A aprobat acea cantitate de asfalt frezat să meargă către anumiţi indivizi. (...). Cei cărora le-a înaintat acel material i-au dat valoare. Eu ştiu exact că vindeau cu 500 lei / maşina. Au încasat banii, unul dintre ei este chiar soţul secretarei comunei Radovanu care a vândut cu 500 de lei.”

Coarnă a mai precizat că plângere penală a fost semnată în numele de Consiliului Judeţean de preşedintele Vasile Iliuţă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.