Petre Ţone, despre obiectivele asumate în urmă cu 4 ani: În proporţie de 95% le-am realizat!

Petre Ţone, despre obiectivele asumate în urmă cu 4 ani: În proporţie de 95% le-am realizat!

Primarul, Petre Ţone, candidatul PSD pentru Primăria Olteniţei, face o primă analiză a celui de-al doilea său mandat, subliniind că în aceşti 4 ani a reuşit, în proporţie de 95%, să-şi finalizeze proiectele asumate.

Domnule primar, dacă ar fi să tragem o linie imaginară, cum ar arăta bilanţul din cel de-al doilea mandat 2016-2020? Care au fost cele mai mari provocări? Ce s-a întâmplat cu angajamentele asumate în urmă cu 4 ani?

Petre Ţone: În urmă cu 4 ani mi-am luat, într-adevăr, mai multe angajamente. Din fericire pentru mine, în proporţie de 95% le-am realizat dar sunt şi lucruri pe care n-am ştiut atunci să le pomenesc deşi le-am făcut. Şi aici, cu titlu de mândrie, aş putea spune accesarea fondurilor europene. Până la urmă faptul că am transformat Olteniţa într-un oraş frumos, plin de flori, este un lucru, cred eu, firesc. Un lucru normal pe care trebuia să-l facă orice primar în funcţie. Dar faptul că am reuşit să aduc foarte mulţi bani europeni, nerambursabili, e un lucru extraordinar.

În această perioadă am reuşit să asfaltez, să mă ţin de programul de asfaltare pe care l-am implementat aproape în integralitatea lui. Am început un program destul de vast privind reabilitarea trotuarelor şi, cel mai important, am continuat reabilitarea tuturor şcolilor din municipiul Olteniţa.

Un capitol aparte îl reprezintă Spitalul. Întotdeauna pentru mine, sănătatea a fost un domeniu sensibil. Am continuat să dotăm Spitalul Municipal cu foarte multă aparatură modernă şi să îmbunătăţim calitatea serviciilor medicale cu ajutorul nemijlocit al medicilor pe care i-am convins să vină la Olteniţa.

Un alt punct foarte, foarte important îl reprezintă locurile unde tinerii pot să-şi petreacă timpul liber. Şi aici mă pot mândri cu un parc extraordinar de frumos pe care l-am reabilitat în întregime. E vorba de Parcul Central unde în loc de 70 de bănci am pus 116, am desfiinţat tot sistemul de iluminat aerian trecând la unul subteran, şi mă mândresc cu faptul că am pus lămpi cu led. La orice oră din zi sau din noapte poţi citi ziarul în parcul din oraşul nostru.

Au fost înlocuite, tot în această perioadă, toate lămpile din iluminat stradal cu lămpi pe led. Am făcut o înţelegere cu un furnizor care mi-a acceptat plata în 4 ani. Numai din economia generată de aceste lămpi am reuşit să plătesc contravaloarea lor.

Tot în această perioadă am reuşit dotarea tuturor şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Olteniţa cu centrale termice pe gaz.

Tot o realizare de suflet este statuia eroilor. O statuie a eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, după părerea mea, era absolut necesară pentru oraşul Olteniţa. În paralel cu această statuie, cu sprijinul domnului profesor Nicolae Ţiripan, am editat şi o carte dedicată eroilor din Olteniţa căzuţi încă de la 1853 în Războiul ruso-turc. Pentru eroii din Primul Război Mondial există deja o statuie în centrul oraşului, vizavi de cinematograful Flacăra. Am realizat, aşadar, o statuie extraordinar de frumoasă, care este amplasată în Parcul Central al municipiului nostru.

Tot în acea perioadă am mai făcut o lucrare de suflet. La 1515 pe 13 aprilie, pentru prima dată numele de Olteniţa a fost pomenit într-un Hrisov domnesc al lui Neagoe Basarab. Dom al Ţării Româneşti între 1512 şi 1521, Neagoe Basarab nu avea nici o statuie, nici un bust în municipiul Olteniţa. Am reuşit să facem un bust pe care l-am amplasat în faţa Primăriei.

Sunt lucruri care în aparenţă par minore dar pentru o comunitate sunt extraordinar de importante.

Am reuşit achiziţionarea  Cantinei Săracilor. Vorbesc de Cantina Săracilor pentru că aşa este cunoscută în oraş. Este de fapt cantina de pe lângă Asistenţa Socială. Am reuşit s-o achiziţionăm cu un preţ foarte bun, am reabilitat-o, iar acum este proprietatea noastră.

Am reuşit să construim, e adevărat că mai mult forţaţi de lege, un adăpost de câini modern, în afara oraşului pentru că acolo unde închiriasem un teren deranja jumătate de oraş.

Au fost în această perioadă şi foarte multe vizite ale unor demnitari dar vizita care ne-a bucurat cel mai mult a fost cea a ministrului sănătăţii, Sorin Pintea, la Spitalul Municipal care a rămas încântată de ce a văzut la Olteniţa. Ce ne-a bucurat foarte mult, e că ulterior, la câteva zile distanţă, doamna ministru, la o emisiune pe TVR 1, a vorbit pozitiv despre Spitalul din Olteniţa spunând că se poate.

În această perioadă s-au semnat o serie de contracte care vizează creşterea nivelui de trai. La ora actuală lucrăm la o canalizare. Am accesat 65 de miliarde lei vechi prin PNDL. S-a definitivat Casa de Cultură, din păcate pentru noi nu reuşim s-o inaugurăm din cauza pandemiei.

S-a dat în folosinţă primul bloc ANL integral, pornit de la zero, de după revoluţie. Are 56 de unităţi locative, iar eu vă spun că în opinia mea este cel mai frumos bloc din municipiul Olteniţa. Foarte frumos realizat, cu spaţii locative generoase. De exemplu o garsonieră ajunge şi la 45mp. Foarte confortabil pentru tinerii care s-au mutat acolo.

Am asfaltat foarte multe străzi. Dar cel mai important este să reuşim să depăşim această pandemie şi să ne vedem de viaţă. Pentru că dacă nu vom trece de aceste impedimente ne vom bloca. Vom bloca şi economia.

Nu am apucat să vorbesc nimic despre investiţii. Am adus investiţii foarte mari. Prima dintre ele, unde deja se lucrează, o investiţie de 60 de milioane de euro, e vorba de fabrica Walter Tosto. La ora actuală pe această platformă îşi desfăşoară activitatea 40 de muncitori dar vor ajunge la 200 de muncitori acolo direct iar pe orizontală se vor mai crea alte 200-300 de locuri de muncă.

Zilele trecute vorbeam şi de a doua investiţie foarte mare care se cifrează la 200 de milioane de dolari unde se vor face trei fabrici. Ei sunt acum în stadiul de ridicare a terenului. E foarte mult de muncă. Acele trei fabrici se vor face în decurs de 7 ani. S-a plătit până acum doar autorizaţia pentru prima dintre ele în valoare 7,5 miliarde lei, bani vechi.

Ar fi multe de spus dar în rezumat cam asta e.

Să revenim puţin la spital. Ar trebui să le reamintim olteniţenilor că aţi câştigat un proiect pentru Reabilitarea UPU, de vreo 2 milioane de euro, bani europeni.

Mai devreme vă spuneam că am accesat foarte mulţi bani europeni. Într-adevăr am semnat un contract de finanţare în cuantum de 2,1 milioane euro pentru reabilitarea ambulatoriului.

Suntem foarte aproape să semnăm un contract de Reabilitare a Şcolii nr. 2, Şcoala Lucian Pavel, în valoare de 3 milioane de euro. Acolo este prevăzută şi o sală de sport. Deci am dat o atenţie extrem de mare acestor bani europeni nerambursabili.

Revenind la spital, ne mândrim că suntem unul dintre cele 5 spitale din ţară care în incintă are heliport. Deci avem dotări şi foarte important, avem şi resursa umană.

Cred că cea mai mare realizare este că nu aţi intenţionat să vă împrumutaţi la bănci pentru finanţarea unor proiecte ca să-i îndatoraţi pe olteniţeni pe mulţi ani de acum încolo.

Vă spuneam în anii trecuţi că eu înţeleg să conduc Primăria cum îmi conduc familia. Eu de foarte mulţi ani, mai mult de 20 de ani, nu am făcut niciun credit la nicio bancă. Iar pentru familie poate că se merită să faci atunci când ai o afacere care necesită lucrul ăsta. Înţeleg să faci bani cu banii altuia dar să te împrumuţi la o primărie când tu eşti temporar acolo şi să împrumuţi pentru a-i îndatora pe alţii nu mi se pare normal şi n-am să o fac.

Obiective realizate în mandatul 2016 – 2020

2016

Modernizare străzi: B-dul Republicii (tronson Obor-B-dul 1 Decembrie), B-dul Tineretului (tronson B-dul Republicii – B-dul Mărăşeşti), Str. Traian, Str. Dunărea, Str. C.A. Rosetti și str. 23 Aprilie (tronson str. General Manu - Str. Dr. Lucian Popescu ), str. Argeşului și B-dul Tineretului (troson cuprins între str. Constructorilor şi calea ferată). Total: 31.000 mp, Valoare aprox.: 4.000.000 lei.

Complex de joacă: str. Cuza-Vodă nr. 112, zona ANL. Valoare aprox. 98.000 lei și Amenajare alee: Sahia II. Valoare: 14.000 lei, în suprafață de 276 mp.

Construire grup sanitar public: str. Cuza-Vodă nr. 112, Sc=60,95 mp, Val.aprox.: 140.000 lei

Amenajare scenă în aer liber: zona ANL, str. Cuză Vodă nr. 112, Sc. = 226 mp, Valoare aprox.: 440.000 lei

Plantare magnolii: 150 buc

Construire 6 platforme subterane pentru colectarea deseurilor menajere: B-dul Tineretului (zona CT7, zona bl. 106 - Loto și zona Bl. 124), Str. Cuza Vodă (zona ANL), Str. Luceafărului zona bl. M3, B-dul Republicii (zona CT1), Valoare aprox.: 306.000 lei.

Înlocuirea sistemului de încălzire la Şcoala nr. 2

Reţea electrică: La cartierul spital, Valoare: 220.850 lei.

Amenajare zona verde: zona bloc 32 apartemente și CEC.

Finanțare reparații imprejmuire cimitir: pentru gard cimitir Olteniţa Veche, str. Tudor Vladimirescu, latura Str. Viilor.

Înlocuire centrală termică: Grădiniţa de pe lângă Scoala 1. Valoare aprox.: 550.000 lei.

Preluare Club Navol: str. Argeşului nr. 74-76, prin schimb de bunuri imobile.

Liceul Nicolae Bălcescu: asfaltare alei şi teren de sport. Valoare aprox.: 170.000 lei.

Instalare echipament de iluminat stradal: cu înlocuire 1000 de lămpi. Valoare aprox.: 393.000 lei.

Piaţă: asfaltare Hală Centrală 476 mp. Valoare aprox.: 35.000 lei.

Reparații străzi (plombare): 414 m. Valoare aprox.: 31.000 lei.

Modernizare canalizare pluvială: capătul de sud al str. George Cosbuc - Subtraversare cale ferată. Valoare aprox: 243.000 lei

2017

Parc Central: Plantare 48 de arbori şi 150 de magnolii.

Contruirea Fântână arteziană: Zona Tribunal.

Reparații străzi (plombări): suprafața de 585 mp. Valoare aprox.: 44.000 lei.

Modernizare străzi: str. CA Rosetti (între dr. Lucian Popescu și Str. Teiului), str. Dr. Lucian Popescu (între Al. Iliescu – Capăt DIG). Suprafața: 8984 mp. Valoare aprox.: 1.765.000 lei.

Începere execuție proiect hală pentru echipamente agabaritice și confectii metalice: SC Walter Tosto WTB S.R.L.

Montare centrale termice: Grădiniţă

Amenajări: rețea canalizare, rețea apă și hidranti, rețea puvială, rețea electrică pentru obiectivul ,,Biblioteca Municipală, Muzeu de Arheologie și Sala de Spectacole‘’. Valoare aprox.: 1 mld. lei.

Începerea lucrărilor la Proiectul ANL: B-dul 1 Decembrie nr. 26, Bl. B5 cu 56 unități locative.

2018

Reabilitarea modernizarea și echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal: Valoare aprox.: 11.200.000 lei.

Statuia eroilor din orașul Oltenita  căzuţi în războiul antifascist 1944-1945: Parcul Central. Valoare aprox.: 920.000 lei.

Montarea a 70 de bănci şi coşuri de gunoi: Parcul Central.

Asfaltarea în întregime a Parcului Central și borduri: Valoare aprox.: 424.000 lei. Suprafața: 6.857 mp. 

Amplasare stâlpi iluminat și stradal pietonal: Parc Central. Valoare aprox.: 110.000 lei.

Utilităţi ANL (apă, canal, energie, gaze): bl. B5, B-dul 1 Decembrie nr. 26. Valoare aprox.: 233.000 lei. Reproiectare soluţie pentru centrale termice de apartament: Valoare aprox.: 36.000 lei.   

Reabilitare trotuare: B-dul 22 Decembrie (între nr. 1F și str. Agricultori - stânga, Str. Alexandru Iliescu (între Str. Dr. Lucian Popescu și B-dul Mărăşeşti), str. Tudor Vladimireascu (între Şos. Călăraşi și Str. Păcii, trotuar str. Păcii între (Gh. Doja și str. Viilor), Str. 9 Mai (între str. Gh. Doja și str. Viilor), str. Voința (între Tudor Vladimireascu și str. Viilor) str. M. Sadoveanu (între T. Valdimirescu și str. Viilor), Str. Mihai Eminescu (între B-dul. Tineretului și str. Alexandru Iliescu), str. N. Bălcescu (între str. Argeşului și str. Alexandru Iliescu). Suprafața aprox.: 12.500 mp. Valoarea aprox.: 1.072.000 lei.

Vizita ministrului Sănătăţii la Spitalul Municipal Olteniţa

Amplasare totemuri iluminate: intrările în oraş. Valoare aprox.: 35.000 lei.

Bust bronz „Sfântul Voievod Neagoe Basarab”: Valoare aprox.: 28.000 lei.

Reconditionare și amplasare Ancora: Parcul Primăriei.

Reabilitare Cantina de Ajutor Social: Valoare aprox.: 120.000 lei.

Amenajare adăpost câini fără stăpân: zona Filatura Sc: 511,83 mp. Valoare aprox.: 213.163 lei.

Organizarea ,,Sărbătoarea Rusaliilor’’: Festival de muzică populară Dunărea.

Tipărire Cartea de Aur a Eroilor.

Reparații străzi (plombări): Valoare aprox.: 124.000 lei. Suprafața: 1.459 mp.

Reabilitare cantina Grădiniţa cu program prelungit:  Str. Argeşului nr. 90 (vizavi de Poliţie)

2019

Extindere reţea de canalizare: zona de nord şi de sud a oraşului plus staţii pompare ape uzate menajere (în curs de realizare). Valoare aprox.: 4.500.000 lei. Străzile 22 Decembrie- Aleea  Rozelor, 1  Mai, Râului- 6 Martie - Aleea Trandafirilor, Plantelor, Ştirbei  Vodă - Zefirului, Gheorghe  Lazăr, Teiului - Digului - C.A  Rosetti. Suprafața: 5.888 ml.                    

Reabilitare trotuare în municipiul Olteniţa: Str. 23 Aprilie, Str. C.A. Rosetti, Str. Agricultori, Str. Victoriei. Sc: 11.356 mp. Valoare aprox: 1.233.000 lei.

Reparații (plombări) străzi: Două loturi, investiţie în sumă de 150.000 lei  și în suprafața de 1787 mp.

Asfaltare alee: zona B-dul Mărăşeşti, bl. Z13 – bl. Z16.  Valoare aprox.: 57.000 lei. Suprafața: 698 mp.

Amenajare loc de joacă: zona Spital, str. Dr. Lucian Popescu.

Amenajare exterioară ,,Biblioteca Municipală, Muzeu de Arheologie și  Sala de Spectacole‘’:  Valoare aprox.: 466.000 lei. Suprafața: 767 mp.

Igienizare fosta Casă Avocaţi: Parc Central, în scopul utilizarii de către Poliţia Locală

Rreparații sistem rutier carosabil: Str. Lăptari. Valoare: 51.000 lei. Suprafața: 595 mp

Reparații sistem rutier carosabil: str. Stadionului. Valoare: 245.000 lei. Suprafaţa: 2.118 mp.

Reparații acoperiș și împrejmuire Sală de Sport: Liceul Neagoe Basarab.

Canal gravitaţional pentru preluare ape meteorice: Zona Spital Municipal. Valoare aprox.: 70.000 lei.

2020

Reparații sistem rutier carosabil: str. Heliade Rădulescu (între Bdul Mărăşeşti și Cimitir). Valoare aprox.: 140.000 lei. Suprafaţa: 1.813 mp. 

Asfaltare Faţa Bisericii ,,Constantin și Elena’’: str. Intrarea Călăraşi. Valoare: 107.000 lei. Suprafața: 1.265 mp.

Amenajări exterioare ANL: B-dul 1 Decembrie nr. 26, bl. B5. Valoare aprox.: 445.000 lei.

Locuinţe în regim ANL: B-dul 1 Decembrie nr. 26, bl. B5, Sc. A,B,C,D. Au fost repartizate 56 unități locative.

Asfaltare: Str. Digului (între B-dul Republicii și Str. Dr. Lucian Popescu). Valoare: 1.663.000 lei. Suprafața: 707 ml.

Asfaltare străzi din Olteniţa Veche: str. Rozelor, str. 1 Mai, str. Râului, Aleea Plantelor, Aleea Trandafirilor, Fundătura Grădinari. Valoare aprox.: 637.000 lei. Suprafața: 894 ml.

Reparații sistem rutier carosabil: str. Progresului. Valoare: 104.000 lei. Suprafața: 745 mp.

Reparații sistem rutier carosabil: str. Stadionului. Valoare: 87.000 lei. Suprafața: 750 mp.

Reparații locale și aducere la cotă a capacelor căminelor de apă /canalizare: Valoare aprox.: 150.000 lei. Suprafața: 1.400 mp.

Lucrări de reparații: Zona verde bl. B5-B7 și alee carosabilă limitrofă bl. B5-B7. Valoare aprox.:  347.000 lei.

Reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Olteniţa: Valoare aprox. aport Primărie: 190.000lei.

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.