Petre Daea a verificat, luni, stadiului lucrărilor la amenajarea de irigații Gălățui-Călărași

Petre Daea a verificat, luni, stadiului lucrărilor la amenajarea de irigații Gălățui-Călărași

Luni, 25 martie, am primit în județul nostru vizita ministrului Agriculturii, domnul Petre Daea. Așa cum ne-a obișnuit domnia sa în desele vizite pe care le face în Călărași, unul dintre județele cele mai importante din punct de vedere agricol, acesta, după primirea făcută de către președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi, a trecut imediat la treabă.

De această dată, obiectivul principal l-a constituit verificarea stadiului lucrărilor la amenajarea de irigații Gălățui-Călărași, una dintre investițiile majore ale Programului Național de Irigații. Prin acest program se dorește a se reabilita o suprafaţă de 2.004.639 ha din 88 de amenajări de irigaţii, cu următoarele obiective: 119 staţii de pompare de bază, 178 de staţii de repompare, 11.856 m de conducte de refulare, 48.232 m de conducte îngropate, un colector, 2.548.860 m de canale de aducţiune, 2.811.338 m de canale de distribuţie şi 5.286 de construcții hidrotehnice.

Amenajarea de irigații Gălățui-Călărași are o valoare contractuală de 80 de milioane lei cu TVA și are ca obiective reabilitarea a două nave plutitoare, a 29 de kilometri de canale și a stației de repompare SRP1 Vlad Țepeș, stație care deservește pentru irigarea a 75 de mii de hectare agricole.

Verificarea de către ministrul Agriculturii a stadiului lucrărilor la amenajarea de irigații s-a făcut în prezența președintelui PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi, a domnului Sorin Vrăjitoru, deputat de Călărași, a directorului general Apele Române, domnul Victor Sandu, a directorului general ANIF, domnul economist Florin Barbu, a directorului ANIF Călărași, domnul Vasile Neagu și în prezența reprezentanților executantului lucrărilor.

Investițiile în agricultură reprezintă, în guvernarea PSD, o prioritate. Aceasta a făcut ca județul Călărași să beneficieze de importante fonduri pentru îmbunătățiri funciare, care să contribuie la producții agricole record, așa cum a fost producția agricolă de anul trecut.

În acest context nu este deloc întâmplător faptul că în 2018 România a exportat produse agricole în valoare de peste 4 miliarde de Euro, agricultura rămânând unul dintre sectoarele care a contribuit din plin la obținerea unor venituri substanțiale de către țara noastră. Din acest punct de vedere, Călărașiul se poate mândri cu această performanță a României, județul nostru fiind unul preponderent agricol.

Vizitarea obiectivului a reliefat progresul făcut de către constructor de la ultima vizită a ministrului. În același timp s-a cerut urgentarea lucrărilor, în urma discuțiilor cu executantul lucrărilor stabilindu-se de comun acord ca întreaga amenajare să fie aptă pentru funcționare la capacitate deplină în aprilie anul viitor, cu 6 luni mai devreme decât termenul estimat inițial.

 

Sursa Facebook PSD Organizaţia Judeţeană Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.