P. Ţone: Noi toţi trebuie să punem umărul ca în acest oraş să fie puţin mai bine

P. Ţone: Noi toţi trebuie să punem umărul ca în acest oraş să fie puţin mai bine

După două mandate, primarul, Petre Ţone, porneşte cu prima şansă la localele din 27 septembrie. Candidatul susţinut de PSD trage câteva concluzii, acum spre final de campanie electorală având şi un mesaj pentru olteniţeni.

Domnule primar, foarte puţine zile ne mai despart de data alegerilor locale. A fost o campanie lungă, dacă-mi permiteţi o să iau în calcul şi săptămânile de precampanie că şi-atunci s-au consumat foarte multe resurse, energie. Aş vrea să ne spuneţi cum vi s-a părut şi care ar fi concluziile desprinse în urma discuţiilor avute cu cetăţenii.

Petre Ţone: Eu, de regulă, sunt un om extrem de pozitiv. Nu am făcut rău, în viaţa mea, nimănui. Nu doresc să fac rău nimănui. Pentru asta am fost atât de blamat că i-am făcut prea mult bine lui Milescu. Nu regret nimic dar nu m-am aşteptat la o campanie atât de murdară, atât de urâtă, atât de mizerabilă.

Spuneaţi că mai sunt 2-3 zile… Păi, de luni, trebuie să trăim cu toţii în acest oraş. Noi toţi trebuie să punem umărul ca în acest oraş să fie puţin mai bine. Eu nu spun să facem minuni dar să facem puţin mai bine pentru oamenii din această localitate putem.

Din păcate în jurul lui sunt numai oameni extrem de slabi. Afirmam eu într-un interviu televizat, nici un liberal autentic. Din floarea liberalilor care erau la Olteniţa nu există nici unul. Numai veniţi, goniţi de la alte partide, oameni, în opinia mea de joasă speţă şi aici îl includ şi pe doctorul Cocoşilă. Îl includ pe acest doctor pentru că a dat dovadă de o lipsă de respect la adresa olteniţenilor, ieşită din comun.

Faptul că eşti doctor, că ai studiat, faptul că probabil eşti un medic bun, nu-ţi dă dreptul să minţi de maniera în care el a ieşit pe post să afirme nişte lucruri. De exemplu, vă dau decât un crâmpei, c-am zis să nu mai vorbesc azi deloc de ei, dar nu pot să nu vă spun. El a fost câteva zile directorul spitalului pe perioada stării de urgenţă. Ştie foarte clar cum Spitalul de la Olteniţa a devenit spital suport COVID. Nu am avut posibilitatea să mă opun sub nici o formă. Ordin ministerial, sunt 40 de spitale alese din toată ţara, decizia ministrului… n-am avut nici o putere. Cu toate că ştie toate astea, vă spun, a fost director, în perioada aia, ieşi pe post şi spui că Ţone a vrut spital-COVID?

Serios?

Petre Ţone: Fără discuţie. Puteţi verifica pe facebook.

Dacă Ţone era atât de puternic în acea perioadă a stării de urgenţă, de ce n-a putut s-o menţină în funcţia de manager pe dna Smochină şi pentru o săptămână, zece zile, a fost pus politic altcineva, adică doctorul Cocoşilă pe care-l vedem acum candidat pe lista lui Milescu?

Petre Ţone: Pentru că la vremea aia, Ordinul dat de ministru era lege! Dacă tot mă zgândăriţi, în perioada aia, cei de la Călăraşi care se ocupă cu recoltarea de plasmă ne-au făcut o adresă, în luna a 5-a. El era atunci director. Nici măcar nu i-a arătat-o actualei directoare! Din nou, a trebuit să fim notificaţi de acest Centru de recoltare în data de 14.09. Deci a ascuns o hârtie, în detrimentul oamenilor. E ceva de neînţeles!

Ca să cadă totul pe umerii directoarei…

Petre Ţone: Da. Crezând că-i face rău doamnei Smochină, a ascuns o asemenea hârtie. Nu ştiu ce-a fost în mintea lui. De exemplu, astăzi când vorbesc cu dumneavoastră, doamna Smochină va aduce un medic specialist de medicină internă. Am văzut cererea de transfer de la Spitalul din Urziceni, plus o doctoriţă rezidentă. Iar ieri, spre ruşinea mea, astăzi nu ştiu ce-au făcut, trei urgentişti urmau să fie aduşi la Spitalul Olteniţa de la Bucureşti.

De ce or arunca cu atâta noroi în această femeie, e de neînţeles! Dar eu cred că aruncând cu noroi, decredibilizând spitalul, face rău oamenilor. Oricine ar fi în fruntea Primăriei Olteniţa, trebuie să aibă grijă sporită faţă de spital. Iar ei înveninează această atmosferă spunând toate bazaconiile din lume. L-am văzut pe Milescu spunând cum va încerca să facă lângă heliport un ATI, o camera de gardă. Probabil că habar n-are ce înseamnă aceste lucruri. Nu ştie ce înseamnă heliport! Eu m-am lăudat cu acest heliport care-i o mândrie pentru mine că doar 5 spitale din ţară au în curte heliport. Şi el crede că poate construi lângă heliport?! Domnule Milescu, la o distanţă de minim 100 m n-ai voie nici o clădire lângă heliport, din orice direcţie ar veni elicopterul. N-ai cum să ceri cuiva, ceva de genul ăsta!

Dar v-am spus, nu mai vreau să vorbim despre ei pentru că au aruncat prea mult noroi asupra oamenilor. Aruncând asupra mea şi a oamenilor pe care i-am condus, ei decredibilizează inclusiv instituţia.

În schimb, se laudă cu tot ce-am făcut eu. L-am văzut zilele astea, spunând că vrea un bloc nou de tip ANL. Domnule Milescu, după 2 ani suntem doar la o semnătură distanţă de a obţine acest bloc ANL. Mai mult, ca să se facă de râs, între noi fie vorba, nu ştie pentru cine vorbeşte. Afirmă pe facebook c-a luat legătura cu ANL în vederea demarării unei astfel de investiţii. Pot să-l întreb şi eu public în ce calitate? De simplu cetăţean nu-i răspunde nimeni. Nici măcar la salut, la ANL. Darămite să mai facă şi o solicitare pentru construirea unui bloc! Deci, se face de râs! Probabil se gândeşte că se adresează unui public extrem de prost informat sau de naiv. Apropos de spital, cred c-a uitat că a vrut să-l închidă. Acum vrea să-l modernizeze când noi avem semnaz un contract de modernizare a Ambulatoriului de 2,1 mil. euro. Şi el afirmă că va fi o cameră, acolo…

Camera de 2,1 mil. euro?

Petre Ţone: Nici din aur dac-o faci, nu poate costa 2 mil. euro! Acum şi-a adus aminte că va face piaţă, ca va da locuri de casă prin... pădure. E aberant pur şi simplu! Din cauza sondajelor pe care tot el le face, cred că e disperat!

Eu vreau să vă spun că n-am făcut nici un sondaj. Nu mă interesează nici unul. Sondajul e cel din ziua votului. Acolo vom vedea!

Eu sunt extrem de încrezător că oamenii au văzut tot ce am făcut în acest oraş timp de 8 ani. Acel ziar în care am arătat absolut toate cheltuielile din contabilitate, cred că i-a lămurit pe foarte mulţi. Din păcate n-a fost prins şi primul mandat. Ar fi trebuit să fac acelaşi lucru.

Dacă aţi observat, am uitat efectiv, să vorbesc despre acest bust din faţa Primăriei al lui Neagoe Basarab. Practic acest lucru certifică anul de naştere al acestei localităţi, 1515. Şi ca să se bucure, îi spun şi data, 13 aprilie. El şi ciracii lui să se bucure că-i 13 aprilie! Probabil… destinul!

Cetăţenii ce v-au spus în periplul electoral?

Petre Ţone: Am fost foarte bine primiţi de către cetăţeni. Nu spun că nu are şi el susţinători. Ori nu s-au manifestat faţă de noi, ori ştiu şi ei adevărul. Deci, am fost foarte, foarte bine primiţi. Mai avem şi această săptămână în care noi am ales să stăm de vorbă cu oamenii. Dacă putem să le explicăm ce vrem să facem, este foarte bine. Dacă nu, aşa cum 8 ani nu s-a făcut aproape nimic în municipiul nostru (adică 2004-2012), e posibil să ne aştepte o altă perioadă la fel de săracă în realizări. Cu toate c-avem multe lucrări deja contractate care vor trebui obligatoriu executate.

Pentru al 3-lea mandat, ce aveţi de finalizat?

Petre Ţone: Avem în primul rând foarte mulţi bani europeni pe proiectele accesate. Ambulatoriul, Şcoala nr. 2 cu Sală de sport, în sumă de 3,5 mil. euro, terenul sintetic, proiect aprobat de Ministerul Dezvoltării, pe CNI. Cine doreşte poate verifica site-ul Ministerului Dezvoltării şi ne va găsi acolo c-am fost aprobaţi să ni se construiască acest mini-stadion. Se va face! E pe lista de finanţare.

Mai e proiectul privind reabilitarea şi modernizarea Primăriei, 1,5 mil. euro, fonduri europene.

Olteniţenii să înţeleagă că Primăria nu se va schimba la faţă pe banii lor…

Petre Ţone: Nu! Tot ce v-am spus până acum nu se vor realiza pe banii noştri. Sunt şi fonduri guvernamentale şi mă refer la terenul de sport. Dar în proporţie foarte mare, în jur de 10 mil. euro, sunt proiecte finanţabile cu bani europeni.

Dar vreau să vă spun că sunt multe alte proiecte. ANL-ul, la fel, pe bani guvernamentali.

Eu mi-am propus, deocamdată ar putea părea un vis, să fac în incinta bazei sportive un patinoar acoperit. Am avut într-un an un patinoar în parc, care a fost o frumuseţe. Începând din al 2-lea an, din păcate vremea s-a schimbat, a fost cald, şi n-am mai avut succesul scontat. Vreau acum patinoar acoperit pentru municipiul Olteniţa. Mă voi bate pentru acest proiect pe care-l vom face, bineînţeles, tot cu susţinerea CNI-ului.  

Mai sunt proiectele pe care le-am început în 2016, când am afirmat că am făcut un program pe 10 ani, privind reabilitarea tuturor trotuarelor din municipiul Olteniţa. L-am început, am făcut cel puţin 15 străzi, dar până la nivelul de 50 şi ceva, mai e mult.

Tare aş fi curios dacă vreunul de la liberali ştie geneza municipiului Olteniţa. Sau câte străzi are. Nu-i mai întreb de numărul locuitorilor c-o s-o dea pe ghicite. Habar N-au!

Din mers, va trebui să repar toate străzile bombardate care s-au făcut în 2008, cu un asfalt de 2 cm. La ora actuală, noi turnăm asfalt pe strada Digului. S-a turnat binderul, primul strat de 4 cm şi acum turnăm uzura, în total un strat de 10 cm de asfalt. Iertaţi-mă, dar ăsta-i adevărat asfalt! Şi am avut ambiţie să le termin până-n alegeri şi aşa va fi! Le voi termina şi de trasat! Ca să arate cu adevărat bine.

Apar în activitatea Primăriei foarte, foarte multe lucruri noi. De exemplu, numai  anul acesta am reabilitat 2 şcoli, le-am făcut acoperişul. Dar nu în sensul că le-am făcut noi. Eu nu sunt de acord ca Primăria să facă. Primăria alocă bani în urma solicitărilor, dumnealor îşi aleg constructorul, etc. Eu sunt dator să-i susţin cu bani. În felul ăsta elimin orice suspiciune.

Dar să ştiţi că şcolile cer întruna. Anul acesta am avut o surpriză „urâtă”. Primăria a achiziţionat 100 000 de măşti, le-am distribuit şcolilor cu 7-8 zile înainte. Şi am avut o surpriză tare urâtă după ce 3-4 şcoli n-au dat nici o mască vreunui copil.

La fel procedează şi acum Colegiul Naţional Neagoe Basarab.

De ce n-au dat?

Petre Ţone: E greu de înţeles. Am vorbit cu doamna director, dânsa a zis c-a dat iar părintele care susţinea contrariul, era lângă mine. Argumentul? Dacă elevul vine cu mască, de ce să-i mai dăm mască? „Daţi-i nu una, daţi-i 5, pentru săptămâna în curs. Că dacă dumneavoastră n-o să le daţi, părinţii vor crede că mereu trebuie să le cumpere. Ori eu v-am dat aceste măşti ca să ajungă la copii. Nu să aibă o posibilitate de manevră.

E greu de lucrat cu această directoare. A reuşit s-o „îmbârlige” şi pe doamna directoare adjunctă. S-a dus la doamna inspector general şcolar Croitoru şi pentru că dna. respectivă şi-a permis să ridice nişte probleme în Consiliul profesoral, a schimbat-o! Pentru că nu era pe funcţie în urma unui concurs, fiind numită acum 2 ani, au schimbat-o. Nu ştiu de ce dar liberalii nu se mai opresc din prostii.

Nu mi se pare normal, în plus i-am atras atenţia în public. Are un administrator dar şcoala e plină de gunoaie. Terenurile de sport şi în afara şcolii. Nu spun că înăuntru nu e curat. Doi oameni de la mine, într-un sfert de oră, cu 2 saci de plastic au strâns tot gunoiul. Am spălat până şi gradenele de la terenul de sport. Eu nu cred că-i atât de greu să fii gospodar! De ce alţi directori sunt extraordinari?

Eu vreau ca elevii să aibă cele mai bune condiţii. Şi pentru dumneaei, obligată prin lege şi prin statutul pe care şi l-a asumat, tot acesta trebuie să fie dezideratul, copilul să se simtă cât mai bine şi să fie în siguranţă din momentul în care vine şi pleacă de la şcoală.

Mesajul dumneavoastră pentru cetăţeni?

Petre Ţone: Dragi olteniţeni, dacă vreţi să alegeţi pe cineva care n-a făcut nimic 8 ani, e problema dumneavoastră. Dacă vreţi să optaţi pentru cineva care a afirmat în nenumărate rânduri că nu minte, se ţine de cuvânt, aveţi variantă: Petrică Ţone! Nu uitaţi că eu ofer în continuare 100 de mil, oricui dovedeşte că am minţit sau că nu m-am ţinut de cuvânt vreodată în toate afirmaţiile publice făcute atât în presa scrisă cât şi audio – video.

Mulţumesc şi, desigur, mult succes!

Comandat: Partidul Social Democrat – Filiala judeţeană Călăraşi

Executat: SC Total Media SRL

CUI: 21200019

Priorităţi 2020 – 2024

  1. Finalizare implementare proiect “Reabilitarea, Modernizarea şi Echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Olteniţa”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoare totală: 10.249.389,39 lei.
  2. Semnare contract pentru proiectul “Reabilitare, modernizare, extindere (prin desfiinţare corpuri anexă C2, C3, C4) şi dotare Şcoală Gimnazială “Prof. Lucian Pavel”- finanţare asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoare totală: 14.719.674,40 lei
  3. Construire bază sportivă tip 1 în incinta Stadionului municipal Olteniţa - finanţare prin Compania Naţională de Investiţii SA
  4. Finalizarea proiectului “Locuinţe pentru tineri destinate închirierii, judeţul Călăraşi, municipiul Olteniţa, str. Progresului, nr.2”
  5. Construire patinoar în incinta Stadionului municipal
  6. Obţinere finanţare pentru proiectul “Reabilitare Energetică sediu Primărie”  - depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoare totală: 6.972.211,73 lei.
  7. Asfaltarea Drumurilor Naţionale ce traversează municipiul. Lungime: 11 km
  8. Continuarea reabilitării trotuarelor din municipiu
  9. Accesare finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în vederea asfaltării străzilor din municipiu
  10. Modernizare carosabil şi pietonal str. Aurel Vlaicu
  11. Demersuri pentru redobândire teren în suprafaţă de 8,8 ha de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în vederea realizării PORTULUI TURISTIC
  12. Accesare fonduri nerambursabile prin viitoarele Programe Operaţionale ce vor fi active începând cu anul 2021.
  13. Reintroducerea în circuitul cultural a “Clubului Navol” şi “Cinematografului Flacăra”
  14. Amenajarea unui cămin pentru persoane vârstnice în incinta “Regiei de Tutun”, urmare a achiziţionării acesteia de la actualii proprietari.
  15. Construirea unei capele mortuare - Biserica Sf. Gheorghe
  16. Asfaltarea integrală a străzilor din “Cartierul nou”- Spital
  17. Atragerea de investitori străini pentru continuarea relansării economice a municipiului.
  18. Implementarea unui proiect tip “SMART CITY’ ce presupune investiţii începând cu educaţia inteligentă, adaptată nevoilor actuale şi viitoare ale oraşului şi continuând cu siguranţa publică prin supraveghere video, cu managementul informaţiilor- oferirea de informaţii complete asupra oraşului, iluminat stradal intelligent - optimizarea consumului de energie până la monitorizarea calităţii aerului, managementul deşeurilor şi asigurarea prin Spitalul Municipal Olteniţa a serviciului de telemedicină pentru consultaţii şi monitorizări medicale la distanţă.
  19. Înfiinţarea de noi locuri de joacă pentru satisfacerea nevoilor de recreere ale tuturor copiilor din municipiu.
  20. Reamenajare Parc Arges pentru înlesnirea petrecerii timpului liber într-o locaţie ce va dispune de spaţii de picnic, loc de joacă, etc.
  21. Sănătate şi educaţie: îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a actului medical şi de educaţie.
  22. Sprijinirea investitorilor locali, a oamenilor de afaceri.
  23. Finalizarea implementării proiectului “Simplificarea administrative şi reducerea birocraţiei pentru cetăţenii din Municipiul Olteniţa”, finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. Valoare totală: 2.958.812,50 lei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.