P. Ţone: M-aş bucura să fie el pentru că lumea a început să vadă „măgăriile” pe care le face

P. Ţone: M-aş  bucura să fie el pentru că lumea a început să vadă „măgăriile” pe care le face

Împreună cu primarul Olteniţei, Petre Ţone, am luat pulsul vieţii politice din Olteniţa, în perspectiva alegerilor locale, estimate a avea loc spre sfârşitul lunii septembrie. În opinia sa, se vor alinia la start minim 10 candidaţi.

Liberalii ar putea să meargă pe mâna lui Costinel Milescu, un fel de „mamă şi tată al minciunii şi dezinformării, lecţii învăţate la perfecţie în anii când figura ca informator al vechii Securităţi, mai ales că a fost numit şi în fruntea organizaţiei locale PNL Olteniţa după ce Dragulin&Co au decis între timp dizolvarea BPL-ului. În consecinţă, Dumitru Pană a fost demis din funcţia de preşedinte iar potrivit unor surse politice extrem de credibile acesta ar urma să demisioneze curând şi din partid îndreptându-se spre PMP, sub sigla căruia va şl candida pentru Primărie.

Iată mai jos un scurt interviu realizat miercuri cu primarul Petre Ţone, pe aceat subiect:

Domnule primar, alegerile locale, potrivit unor estimări de la vârful politicii din România ar putea avea loc la finalul lunii septembrie. Care ar fi în acest moment starea de spirit din sânul politicii locale. Ce candidaţi credeţi că vor intra în competiţie?

Deocamdată, ştiţâi că e o problemă la PNL. Conducerea organizaţiei judeţene a decis dizolvarea BPL-ului local ca să-l îndepărteze din funcţia de preşedinte pe Mitică Pană, numindu-l interimar pe Costinel Milescu, mandat să formeze o nouă echipă de conducere. Zic ei că va fi candidatul PNL-ului. Nu ştiu dacă va fi el sau nu. Într-un fel, m-aş  bucura să fie el pentru că lumea a început să vadă „măgăriile” pe care le face. De câteva luni tot ameninţă în stânga şi în dreapta că ştie el ce-am făcut noi. C-am vândut, c-am dres...Desigur, spune asta prin oamenii lui.

Nu ştiu dacă şi acum nu-i mâna lui. Am adresă de la DNA central care ne solicită documentele de la o licitaţie din 2018 în urmă căreia s-a vândut un teren sterp pe care nici APIA nu ne-a permis să-l dăm în arendă. Se continuă cu şicanele, cu...Am candidat de 4 ori până acum dar niciodată n-am spus nimic despre vreun concurent. Absolut nimic.

E adevărat că acum vreo 4 luni m-am dus la o emisiune radio după ce-am auzit atâtea minciuni debitate de dl Milescu, dl informator al Securităţii, cu nume de cod Orfeliu şi Carol. Am fost cu documente şi am demontat toate minciunile alea. Bineînţeles, ulterior s-a dus şi el şi m-a ameninţat că are 4 avocaţi şi să am grijă ce spun. M-a chemat din nou moderatorul emisiunii şi i-am transmis prin intermediul internetului ca acei 4 avocaţi să caute în tot ce am spus iar dacă am greşit fie şi cu o virgulă din documentele prezentate, atunci le dau eu 100 de milioane de lei vechi. Deocamdată, n-au reuşit să găsească nimic. Eu mă bazez doar pe adevăr iar el doar pe minciună şi dezinformare. E o diferenţă enormă între noi.

Altfel, oamenii vor putea să aleagă. În realitate sunt minim 10 candidaţi. Nu-i o luptă doar între Milescu şi Ţone.

Câtă moralitate mai poate să inspire un om care în calitate de primar a vândut o bucată de stradă firmei sale?

Asta decide populaţia. Eu am spus-o şi-o repet. Eu nu mă pricep la ce face el. Nu mă pricep la această dezinformare şi la aceste minciuni. Dacă el va reuşi să-i convingă pe oameni cu aceste lucruri, e problema lui.

Dl Dumitru Pană şi-a pierdut şi calitatea de ales local?

Deocamdată, nu. El, efectiv, n-a fost dat afară din partid. Probabil că au desfiinţat doar BPL-ul, fără sîşi piardă şi calitatea de membru. Aşa mă gândesc! Dacă ei au făcut lucrul ăsta la Călăraşi ca să-şi piardă calitatea de consilier local, trebuie să ne sosească o adresă de la Prefectură iar Prefectul să emită un Ordin de încetare a mandatului de ales local, ori până la ora asta nu a venit aşa ceva. Nu am auzit să trimită aşa ceva şi nici n-ar fi corect s-o facă.

Spuneaţi 10 candidaţi?

Da. Păi e vorba de cei susţinuţi de PMP, Partidul Neamul Românesc, PSD, PNL, ALDE, USR – PLUS, Pro România, Partida Romilor, Partidul Ecologist şi probabil alţi 2, 3 independenţi. S-ar putea să mai apară şi alţi doritori.

Mulţumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.