P. Ţone: Din informaţiile mele vor fi cel puţin 10 candidaţi

P. Ţone: Din informaţiile mele vor fi cel puţin 10 candidaţi

Primarul Olteniţei, Petre Ţone, susţine că la localele din vară se va duce o luptă „ascuţită” pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului, în mandatul 2020-2024. Din informaţiile sale, nu mai puţin de 10 olteniţeni par decişi să-şi norocul, miza fiind până la urmă obţinerea unui număr cât mai mare de mandate de consilieri locali pentru partidele care-i vor susţine.

Domnule primar Ţone, câţi olteniţeni credeţi că-şi vor încerca şansele la localele din vară pentru funcţia de primar?

Din informaţiile pe care le am, în acest moment, vor fi cel puţin 10 candidaţi

Nu-s cam mulţi?

În 2016, au fost 18.

Şi ce-i cu asta. Nu cred că trebuie să „forţăm” totuşi democraţia. Competiţia pare „diluată”, totuşi, cu un număr aşa de mare de „doritori”.

Aveţi şi n-aveţi dreptate. Depildă, ALDE va avea candidat care de fapt, se vrea locomotivă a partidului ca să scoată 4-5 consilieri. Ei visează chiar la 6. Fără locomotivă, nu scoţi consilieri locali. La ora actuală, în Consiliul Local există doar 3 partide: PSD, ALDE şi PNL.

Credeţi că vor mai intra şi alte partide, din vară?

Eu cred că da. La valul actual din ţară, PRO România va avea consilieri locali. USR, la fel. Sper totuşi să vină către mine cei de la PRO România.

Au stabilit candidatul?

Deocamdată, nu ştiu. Dar au candidat pentru Consiliul Judeţean. Din ce-am înţeles va fi Răzvan Meseşeanu, fostul meu coleg, de 20 de ani, din PSD. Până acum un an Meseşeanu a fost colegul meu în PSD. Deci, mi se pare natural să vină către mine. ALDE, o să vedeţi... Se va reface alianţa. E normal să vină către mine. L-am şi încurajat pe colegul de la ALDE să candideze. E normal să fie aşa! Cu nebunia asta cu USR, unde copiii plecaţi în străinătate îşi sună părinţii ca să-i roage să voteze cu USR, ei habar neavând cine-i USR, mă gândesc că vor obţine şi ei mandate de consilieri locali. Având în vedere rezultatul de la prezidenţiale, sunt îndreptăţit să spun că vor depăşi pragul de 5% şi vor avea, prin urmare, consilieri locali.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.