P. Ţone, despre Milescu: Şi acum se crede primar!

P. Ţone, despre Milescu: Şi acum se crede primar!

Primarul municipiului Olteniţa, Petre Ţone a declarat recent într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Călăraşi că fostul edil, Costinel Milescu (67 de ani) a intrat deja în febra alegerilor, căutându-şi partid care să-i susţină candidatura la localele din 2020. „Şi acum se crede primar! Umblă ca prostu’ în oraş, nu-l întreabă nimeni nimic dar se opreşte şi el şi intră în vorbă cu oamenii: „Nu vrei să-ţi spun ceva? Eu candidez la anu’!” a spus Ţone care a continuat „Încă n-a reuşit să-şi găsească partid. Nu ştiţi că a fost pe scenă la ALDE? A fost şi la Pro România...Vedeţi, e polivalent!” Dar, poate candidează de la 3 partide o dată şi astfel însumate să aibă vreo şansă în faţa mea”.

Costinel Milescu s-a aflat şi în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate, care în martie 2012, l-a acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu.

Din funcţia de primar şi ca reprezentant al Consiliului Local, Milescu a aprobat, semnat şi încheiat un contract de vânzare-cumpărare prin care un teren de 324,35 metri pătraţi, din domeniul privat al municipiului Olteniţa, a intrat în proprietatea firmei M.C. Service. Milescu era asociat în această firmă încă din 1993, iar soţia sa administrator al acestei societăţi. Contractul a fost încheiat pe 29 august 2007, iar Milescu a devenit primar al Olteniţei în vara anului 2004.

De asemenea, numele lui Costinel Milescu a figurat şi în scriptele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). El a fost recrutat in 1978 si are două dosare de reţea cu numele de cod "Carol" şi "Orfelin", dar fără angajament sau note informative. CNSAS l-a spălat din lipsă de probe şi de timp pentru a face verificări suplimentare. Potrivit pct. 4 din Adeverinţa nr. 24 / 15.05.2008, eliberată de CNSAS „Având în vedere că domnul Milescu Costinel a fost recrutat de către organele securităţii în calitate de colaborator, purtând numele conspirativ „Carol” în anul 1978, respectiv „Orfelin” în perioada 1979 – 1980, informaţii certificate prin documentele ce se regăsesc în dosarele fond reţea nr R 1747, respectiv 161516 vol. 3 (cote CNSAS) (...) Adeverim prin prezenta că domnului Milescu Costinel (...) nu i se poate atribui calitatea de lucrător / collaborator al Securităţii”

Costinel Milescu ar fi şi soluţia magică, invocată recent şi de senatorul Răducu Filipescu, cu care PNL să câştige Primăria Olteniţa la alegerile de peste un an.