P. Stănescu: Guvernare responsabilă, nu populism

P. Stănescu: Guvernare responsabilă, nu populism

Angajamentul PSD este să guverneze responsabil, inclusiv când vine vorba de creşterea pensiilor. Tocmai de aceea nu trebuie abordat bugetul în mod populist. Fiindcă a construi bugetul de stat nu înseamnă să intri într-un război al orgoliilor şi al intereselor politice, susține secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

“Coaliţia trebuie să ia cea mai bună decizie, astfel încât să nu punem în pericol stabilitatea bugetară. Ne amintim cu toţii cât de precauţi şi neîncrezători au fost liberalii când PSD a propus o creştere responsabilă cu 10% a pensiilor românilor. Iar dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare ca să stabilizeze situaţia politică, pensiile ar fi rămas la niveluri inacceptabile. Abia am reuşit să reparăm unele aberaţii din PNRR, precum limitarea creşterii pensiilor, dacă este să dăm un singur exemplu.

Coaliţia are obligaţia să ţină cont şi de problemele altor categorii profesionale şi sociale care au nevoie de intervenţie guvernamentală.

Eu voi face o recomandare sinceră şi de bun-simţ colegilor de guvernare liberali: să nu intrăm pe tărâmul mocirlos al populismului. Să ne comportăm raţional ca să avem resurse şi pentru alte categorii sociale şi profesionale. Trebuie să fim cinstiţi şi aproape de toţi românii.

O măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noştri să fie protejaţi şi mai bine, este reglementarea pieţei energetice. Aici suntem de acord cu dezbateri serioase, astfel încât preţul energiei pe care consumatorii români să-l plătească să fie cât mai mic. Şi încă mai aşteptăm din partea ministrului Energiei soluţii corecte şi concrete.

Trebuie să abandonăm grija faţă de piaţa liberă din energie pe care dreapta a cultivat-o atâta timp, pentru că s-a văzut cine a beneficiat din această criză energetică: doar diverse grupuri de interese şi nişte băieţii deştepţi. Şi aici a trebuit să punem pe agenda coaliţiei diverse măsuri, astfel încât românii să nu plătească factura petrecerilor potentaţilor din energie. În schimb, nu am observat un interes prea mare în reglementarea pieţei energetice şi stabilirea unui preţ cât mai mic, bun pentru români şi economie.

Sfatul meu este să fim responsabili împreună până la capăt şi să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism.”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de liderul PSD.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.