P. Daea: Mințiți cu nerușinare, domnule Oros!

P. Daea: Mințiți cu nerușinare, domnule Oros!

După ce luni, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a scris pe Facebook „am fost să văd personal de ce unele canale de irigații pompate de SRPA 12-16 Făurei și SRPA 11-12 sunt goale de mai bine de 27 ani”, staţii de repompare care ar fi putut deservi peste 60 de mii de hectare, replica din  PSD n-a întârziat prea mult. Petrea Daea, fost ministru al agriculturii, a reacţionat pe Facebook acuzându-l pe Oros că minte cu neruşinare.

“Mințiți cu nerușinare, domnule Oros!

Cu mască și mănuși, ca în cabinetul de pisici, ați plecat pe câmpurile României și v-ați rătăcit. Nu știți unde sunteți și ce căutați! Vă spun eu:

Sunteți

- în amenajarea Mostiștea VI, județul Călărași, pe canalul CA6, care nu este in Planul național de reabilitare a sistemului de irigații aprobat prin HG 793/ 2016, deci nu s-au executat lucrări de reabilitare, așa cum ați afirmat in postarea de pe Facebook, DEZINFORMÂND ASTFEL OPINIA PUBLICĂ, RUȘINOS!

Ce căutați?

- de 6 luni, doar verificați si criticați ce au făcut alții!

În exercitarea înaltei demnități, pe care vremelnic o dețineți, este nevoie, printre altele, de cunoaștere, rigoare, de respect față de munca celorlalți și față de adevăr!

Să probeze faptele:

  • lipsa de cunoaștere:

- în cele aproape 6 luni, nu ați putut afla nici până acum, care este necesarul de grâu al României, afirmând public ca acesta este de 2-3 milioane. Hotărâți-vă, că sunt milioane, nu kilograme, deși aceste cifre sunt departe de adevăr și periculoase pentru țară;

- nu ați putut afla până acum, că, în județul din care sunteți, există un sistem de irigații cu o denumire care nu poate fi uitată nici când: ”amenajarea Mihai Viteazul”; noroc cu participanții la ședința din cadrul Prefecturii Cluj, care v-au adus la cunoștință că există această lucrare hidroameliorativă.

  • lipsa de rigoare:

- Hotărârea de guvern nr. 202 din 18 martie 2020 privind susținerea producției de usturoi, dată după plantarea și răsărirea usturoiului

- Hotărârea de guvern 248/2020 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate", dată la 1 aprilie când răsadurile erau plantate și unele în plină fructificare;

- ordinul 97 din data de 16.04.2020, pe care l-ați semnat, privind determinarea calamitaților într-o perioadă foarte grea, și care nu se poate aplica din cauza greșelilor tehnice;

- joaca de-a exportul cerealelor obținute în 2017 – 2019, v-a descalificat.

  • lipsa de respect:

- față de munca celorlalți și față de adevăr!

- postarea mincinoasă privind lucrările din sistemul de irigații din județul Călărași și nu este singura;

- față de fermierii care vă caută la telefon si nu le răspundeți!

Sunt doar câteva, și mă opresc aici. Tabloul poate fi completat de oricine. Pentru cunoaștere, rigoare și respect față de opinia publică postez filmulețul cu amenajarea Gălățui - Călărași, unde au fost executate lucrări de reabilitare în anii trecuți. Ar fi onorant pentru dumneavoastră și util pentru țară și fermieri, dacă ați continua aceste lucrări, măcar să reabilitați canalul pe care v-ați rătăcit! Opriți-vă din a spune minciuni si a dezinforma, întrucât toate lucrările de reabilitare în sistemul de irigații au fost filmate înainte și după, ca de altfel si celelalte obiective de investiții, care au fost făcute publice și cu ocazia forumului agricultorilor din România, de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, eveniment atât de mult contestat de dumneavoastră!

Se află în minister o peliculă de 7 ore cu realizările din agricultura României în perioada 2017-2019, cunoscute și consemnate în datele statistice ale institutiilor de specialitate, fiind o onoare pentru România să se afle pe primul loc în UE la culturile de porumb și floarea soarelui, depășind astfel Franța!

În izolarea în care vă aflați, singur în natură, lângă un canal pe care nu-l știți, nu este nevoie de mască si mănuși! Este sfatul unui om care nu a căutat greșeli, ci soluții. Nu știu dacă le-am găsit pe toate, dar cu siguranța pe unele dintre ele da.

Faptele stau mărturie!

Arătați și dumneavoastră ce ați făcut concret, în afară de controale, stoparea programelor, blocarea Casei de Comerț Agroalimentar, a Băncii de gene Buzău, blocarea investițiilor din sistemul de irigații și în sistemul de combatere a grindinei si stimularea precipitațiilor, de cutii de sesizări și reclamații în minister, platforme online, schimbarea specialiștilor competenți din funcții, lista este lungă!

În cele 6 luni nu ați deschis nici un șantier nou de investiții, iar la cele deschise până acum nu aveți nici o contribuție. Poate veți avea, oprindu-le. Vremea vorbelor a trecut demult, faptele sunt cele care decid! Fermierii au nevoie de sprijin acum, pe care-l așteaptă, și sunteți dator să-l dați!

La muncă, domnule Oros, că sunt multe de făcut în agricultura României!” a fost mesajul transmis pe pagina personală de Facebook de Petre Daea.

“Astăzi am fost să văd personal de ce unele canale de irigații pompate de SRPA 12-16 Făurei și SRPA 11-12 sunt goale de mai bine de 27 ani. Doar aceste 2 stații de repompare ar putea deservi mai bine de 60.000 ha și vor putea pompa apă în cel mai scurt timp!

Aș vrea să îi întreb pe cei care au condus ministerul agriculturii unde sunt toți banii pe care s-au laudat că i-au investit in ultimii 3 ani în irigațiile din România? Abia acum, când am fost loviți de una din cele mai puternice secete din ultimii 30 de ani, putem vedea cum am fost pacăliți de PSD cu “lapte și miere”. Dragi fermieri, vreau să vă asigur că mă voi deplasa personal la toate stațiile de repompare dezafectate artificial și voi avea grijă ca niciun decident să nu doarmă până când acestea nu vă dau apa mult prea necesară acestor vremuri!”

Mesaj transmis pe Facebook de ministrul agriculturii, Adrian Oros

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.