Ordinul făcut „ţăndări” de CCR

Ordinul făcut „ţăndări” de CCR

Cel mai probabil, după Eduard Grama, Marius Dulce a devenit cel mai „înjurat” călărăşean în spaţiul virtual, fiind transformat de gurile de foc ale preacinstiţilor liberali într-o adevărată ţintă. Şi asta pentru că liderul local al PSD Călăraşi este cel mai important adversar al lui Drăgulin în competiţia pentru Primăria Călăraşi. Din sculare până-n culcare, lui Dulce i se reproşează că încă mai ocupă funcţia de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, inventând în opinia lor, fel de fel de "motive" care să-l ţină în concediu medical, în loc să lase fotoliul liber unui alt unicat sprijinit de PNL.

Conducerea centrală a Casei Naţionale de Sănătate i-a arătat şi „ea” cartonaşul roşu, emiţând  în acest sens Ordinul 560 / 19.05.2020 în baza căruia „Contractul de management nr 3 din 22 mai 2017 încheiat cu CNAS încetează (...) urmare a modificării legislaţiei specifice sistemului de asigurări sociale de sănătate în ceea ce priveşte statutul funcţiei de director general al casei de asigurări sociale de sănătate şi introducerii unor standarde de performanţă şi indicatori de referinţă asociaţi acestora, structurate pe activităţi specifice şi cerinţe generale, potrivit legii”.

Dar pentru că în cazul tuturor guvernelor Orban, ticăloşia şi prostia au ţinut loc de virtuţi, Ordinul de mai sus a fost „construit” şi pe prevederile Ordonanței de urgență nr. 25/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (...), publicată în MOf nr 109 / 12.02.2020 şi care a fost declarată, ulterior, neconstituţională.

Cum aşa? Păi, după ce pe 19 februarie 2020, Avocatul Poporului a atacat la CCR modificările din sistemul medical făcute prin OUG 25 / 2020, Plenul Curţii Constituționale, „cu unanimitate de voturi” a stabilit, pe 2 iunie 2020, că această ordonanţă care în esenţă, prevedea liberalizarea programelor naționale de sănătate este neconstituțională în ansamblul său, fiind adoptată fără avizul Consiliului Legislativ. Sigur, urmează publicarea motivării în următoarele săptămâni însă Ordinul tot anulat este. În acest sens şi Ordinul nr. 541/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea concursului sau numirea prin delegare pentru ocuparea postului de director general al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și a posturilor de directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, în vederea realizării indicatorilor de referință asociați standardelor de performanță pentru îndeplinirea obligațiilor asumate, încheierea contractelor de management și evaluarea activității acestora, publicat în Mof 411 din 18 mai 2020 n-a mai fost pus în aplicare.

Şi atunci, de ce atâta zgomot pentru nimic? Doar pentru că e pesedist şi „îndrăzneşte” să-l contracandideze pe Drăgulin cu şanse reale provocând astfel multe frisoane susţinătorilor acestuia? Că din punct de vedere profesional, Dulce e chiar OK. Bunăoară, nu mai departe de decembrie 2019, el a primit nota 4,93 din 5 posibil chiar din partea conducerii liberale a CNAS. Iar contractul expiră anul viitor în mai. De ce liberalii au voie să schimbe regulile în timpul jocului modificând legi prin OUG-uri şi alea făcute prost?

Probabil că dacă n-ar fi ales să reintre în competiţia pentru Primărie, acceptând blatul propus de PNL (adică stai în funcţie până la expirarea contractului, mai exact până pe 22 mai 2021 dar să nu-l obstrucţionezi pe Drăgulin), Dulce n-ar mai fi avut acum nicio problemă de imagine. Şi când te gândeşti că în 2016 când Drăgulin stătea la masă cu pesediştii, Dulce era pe buzele lui Filipescu, fiind dorit în PNL...

Dar acum, din considerente eminamente politice, Dulce trebuie exclus de la conducerea CJAS, deşi în vremurile în care guvernarea era asigurată de PSD şi ALDE, directorii PNL n-au fost puşi pe fugă de „ciuma roşie”. Nu-i aşa domnule subprefect Dumitru? (la vremea aceea adjunct în cadrul ITM Călăraşi) E corect domnule director Chirana? (ca şi acum, şef al AJOFM Călăraşi)

Din păcate, liberalii de azi au devenit mai stalinişti decât comuniştii de odinioară: Cine nu-i cu noi, e împotriva noastră! 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.