Opoziţie nu se face doar cu ifose de Capitală!

Dumitru Ariciu a obţinut în iunie 2016 mandatul de consilier local, figurând pe lista propusă de PSD Călăraşi.

Surse din partid, susţin că Ariciu a ales PSD nu neapărat din raţiuni ideologice ci mai degrabă de natură financiară. Pentru că ar fi avut nevoie de o „intrare” la primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi el membru PSD, Ariciu ar fi apelat la fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, regretatul Dan Cristodor care l-ar fi şi ajutat în acest sens. Şi pentru că PSD Călăraşi şi candidatul de atunci pentru Primărie, Marius Dulce erau în căutare de figuri noi, eventual şi „prospere”, pe listă a fost inclus, undeva în zona eligibilă şi Dumitru Ariciu care întrunea, evident, aceste minime calităţi.

Mutat între timp cu totul la Bucureşti, Dumitru Ariciu a devenit în ultima vreme poate cea mai virulentă voce din Opoziţie la adresa Executivului PNL. Aproape că nu e şedinţă ordinară în care Dumitru Ariciu să nu-şi verse nemulţumirile peste primar şi cei doi viceprimari. Aşa s-a întâmplat bunăoară şi joia trecută când ne-a povestit că, sosit din Capitală pentru plenul şedinţei ordinare, a luat la pas oraşul, pe strada Bucureşti şi a rămas înmărmurit văzând că totul arată ca naiba. După ce i-a muştruluit pe cei din Executiv, Dumitru Ariciu „s-a întors” şi spre colegii săi din Opoziţie şi vizibil revoltat „i-a certat” şi pe ei pentru faptul că nu sunt mai vocali la adresa „puterii liberale”.

Ce poţi să mai zici în faţa unui astfel de ales local care n-are teamă de nimic, criticându-i sever pe cei care conduc Primăria Călăraşi? Un singur lucru, poate. Că este ipocrit! Chiar domnia sa, într-o pauză ne spunea că n-are de ce să-i fie frică de ceva sau cineva atâta vreme căt locuieşte în Bucureşti iar pe aici, pe la ţară, la Călăraşi, vine doar „constrâns” de obligaţiile generate de statutul de consilier local. Aşa da! De 3 ori „Bravo!” pentru distinsul nostru consilier local!

Domnul Dumitru Ariciu este, poate, ultimul ales local din PSD care să aibă şi statura morală să facă pe „opozantul”. Am răsfoit ultima sa Declaraţie de avere şi am observat că prin august 2016  şi-a vândut şi casa şi maşina. A luat bani frumoşi pe ele care, ce să vezi?, i-a cheltuit rapid devreme ce nu se văd în D.A.

Asta înseamnă că domnia sa nu mai plăteşte impozite şi taxe locale pe ele. Ar fi de văzut dacă plăteşte impozite pe vreun imobil închiriat. Sau de ce nu?, dacă pe Cartea sa de Identitate mai figurează domiciliul în Călăraşi.

În rest, domnul Ariciu îşi dezvoltă spiritul critic încasând şi o indemnizaţie mare cam cât salariul minim net pe economie. Iar pe banii ăştia îi cam ceartă pe toţi că doar d-aia e în opoziţie!

Nu cred că domnului Ariciu îi pasă cu adevărat de acest oraş, de problemele sale, care în urmă cu mulţi ani, prin intermediul unui primar PSD, i-a schimbat şi nivelul de trai. Şi atunci, oraşul avea probleme, inclusiv legate de infrastructură dar nu spunea nimic. Nu era câtuşi de puţin virulent cu „puterea” din Executiv! Că doar nu era prost să-şi bată singur cuie în talpă, supărându-l pe ultimul primar PSD din 2000 încoace, Dan Ţuţuianu care i-a făcut un mare bine?!

În Consiliul Local e nevoie de vocea opoziţiei. Însă ea trebuie să fie susţinută în primul rând de oamenii care locuiesc aici, care muncesc aici şi care au demonstrat că le pasă, nu doar de partidul care i-a trimis în Consiliu, ci de cetăţeni. Nu mă încălzeşte cu nimic că PSD iese la înaintare cu astfel de “viteji” care imediat după ce-şi fac numărul de circ, în plen, se urcă rapid în maşină şi se întorc acasă, în Capitală, mulţumiţi de faptele lor.

Pe de altă parte, cred că vocea critică a opoziţiei trebuie să mai surprindă şi “ceva” constructiv. În cazul lui Dumitru Ariciu, nu s-a observant până acum nimic. Deşi e antreprenor, cu afaceri în construcţii imobiliare, n-am sesizat nicio soluţie, nicio perspectivă sau viziune, măcar pe această temă. Le păstrează probabil pentru mandatul următor, sperând că PSD va ajunge şi la guvernare locală. Şi ar fi exact după 20 de ani!

 

Domnule Ariciu, opoziţie nu se face cu ifose de Capitală! Întoarce-te la Călăraşi şi să te vedem atunci cât mai eşti de vocal! De la distanţă şi şoarecii au alură de elefanţi!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.