Nu de candidaţi duce lipsă PSD!

Nu de candidaţi duce lipsă PSD!

PSD a anunţat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că a declanşat „operaţiunea” de identificare a celui mai bun reprezentant al său capabil să câştige alegerile pentru Primăria Călăraşi, la localele de anul viitor. Momentul e prielnic mai ales că bat la uşă prezidenţialele şi fiecare trebuie să scoată ce e mai bun din el.

În acest sens „la Secretariatul General al PSD Călărași se vor primi, în perioada 5 – 12 septembrie, înscrierile din partea celor care vor să fie incluși în sondajul de opinie care va fi realizat la nivelul municipiului de către o importantă casă de sondare a opiniei publice.”

Ba mai mult, conducerea organizaţiei judeţene a mai precizat că până în momentul de faţă, trei personalităţi ale partidului şi-au anunţat intenţia de a intra în bătălia pentru locale, acceptând să devină subiecţii respectivului sondaj de opinie. E vorba, într-o ordine aleatorie de senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv, deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte şi surprinzător, cel puţin pentru mine, dacă bine am desluşit conţinutul comunicatului cu pricina preşedintele Iulian Iacomi. De ce? Pentru că domnia sa este „lehlian” şi ocupă cu succes funcţia de primar al oraşului Lehliu Gară. Călărăşenii au şi ei un filon „naţionalist” bine conturat!

Dincolo de faptul că provocarea e imensă, desigur în rândul celor care au acest “curaj” de a deveni “competitori” într-un sondaj care-l va propulsa pe cel mai cel într-o întrecere finală pe care PSD n-a mai câştigat-o din 2004, conducerea organizaţiei judeţene are ea însăşi o misiune aproape imposibilă. Miza nu e să găseşti “viteji”, candidaţi de ocazie care să-şi lase doar “intenţia” la secretariatul partidului, ci să identifici, până la urmă, câştigătorul. Probabil că orice social democrat de bună credinţă are în raniţa sa bastonul de general însă e de preferat să dai şi consistenţă unei astfel de competiţii. Câteva filtre interne ar trebui să funcţioneze ceas. Pentru că şi calul aleargă dar nu dă şi lapte.

E clar că principalul rival al viitorului candidat susţinut de PSD provine de la PNL. E totuşi partidul care a călărit municipiul ăsta preţ de 19 ani, până acum. Ei bine acel rival, potrivit deciziilor asumate în cadrul PNL, va fi actualul primar, Dan Drăgulin, destul de vulnerabil după două mandate în care suma nerealizărilor o depăşeşte pe cea a realizărilor. Însă nu neapărat Drăgulin, în sine, ar fi o problemă. Dacă-l scoţi de sub sigla partidului, devine pradă uşoară pentru oricine. Vezi şi anul 2016 când “a tăiat-o” de la UNPR care-i conferea un “spate” de 6-7% revenind acasă, în PNL, ca ultim fiu rătăcitor. Ci faptul că în spatele său se află un partid puternic, bine osificat în ale relelor care a ştiut să-şi pună la punct un sistem aproape diabolic de succes. Sute, poate chiar o mie de oameni sunt dependenţi de Drăgulin şi PNL care, în timp, i-au cadorisit fie cu “servicii” în Primărie sau în structurile subordOnate (aici intră şi “vaca de muls” a PNL-ului, SC Ecoaqua!) sau cu contracte de la Primărie, firmele de casă ale partidului, abonate de ani bune la bugetul local. Încrengăturile sunt uriaşe şi funcţionează de regulă brici în anii electorali.

Concret, viitorul candidat al PSD se va bate, în fapt, cu PNL-ul nu şi cu Drăgulin!

Altfel, aşteptăm ziua de 12 septembrie pentru ca la finalul ei să ştim şi numele tuturor “îndrăzneţilor” care vor să-şi măsoare “lipiciul” în faţa alegătorilor. Pe lângă cei trei nominalizaţi mai sus, vom mai vedea şi alte nume “grele”. Iar primul care-mi vine în minte este Marius Dulce.

De fapt, comentariile de-abia atunci încep!

 

”Invit pe toți membrii de partid care consideră că au notorietatea necesară, experiența politică și aptitudini de management în ceea ce privește administrația publică locală, să își depună cererea la secretariatul organizației, alături de un CV. Ulterior, până la data încheierii înscrierilor, candidații sunt rugați să depună și un scurt proiect cu viziunea lor în ceea ce privește modalitatea în care gândesc un eventual mandat în slujba cetățenilor călărășeni – care sunt proiectele pe care le-ar pune în practică pentru Călărași, cum ar aborda actul de administrație publică și ce măsuri ar lua pentru transparentizarea procesului decizional.”

Iulian Iacomi, preşedinte PSD Călăraşi

 

”Indiferent de rezultatul sondajului de opinie care va fi realizat la nivelul municipiului, organizația noastră va sprijini pe deplin pe cel mai bine poziționat candidat și îi va oferi tot suportul politic. Avem șansa de a recâștiga Primăria Municipiului Călărași și de a face lucruri concrete pentru călărășeni”

Iulian Iacomi, preşedinte PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.