Nicușor Cionoiu: Astăzi este despre toți cei ce au contribuit la înființarea și dezvoltarea acestei instituții fundamentale a României

Nicușor Cionoiu: Astăzi este despre toți cei ce au contribuit la înființarea și dezvoltarea acestei instituții fundamentale a României

Senatul României marchează, luni, 160 de ani de la înfiinţare prilej cu care senatorul PSD de Călărași a transmis pe rețelele de socializare și un mesaj.

“Senatul României celebrează azi 160 de ani de la înființare! Sunt mândru să mă aflu în locul unde a avut loc prima ședință a Senatului României din 6 decembrie 1864. Acesta a fost fondat printr-un document cu valoare constituțională numit „Statutul dezvoltator al Convenției de la Paris”, aprobat prin plebiscit în mai 1864 și promulgat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Felicitări colegilor mei pentru profesionalism, devotament și implicare continuă. Totodată, doresc să vă mulțumesc tuturor celor ce mi-ați oferit șansa de a vă reprezenta cu mândrie în Senatului României. La mulți ani, Senatului României!”, a scris senatorul Cionoiu pe pagina personală de Facebook.

Nicușor Cionoiu a devenit senator al României la alegerile parlamentare din decembrie 2020, obținând în premieră mandatul sub sigla PSD.

Senatul a fost înfiinţat printr-un document cu valoare constituţională numit "Statutul dezvoltator al Convenţiei de la Paris", act aprobat prin plebiscitul din luna mai 1864 şi promulgat ulterior de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Prima şedinţă a Senatului României a avut loc pe 6 decembrie 1864.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.