N. Dragu: Îl ştiu foarte bine, e un om competent, serios în tot ceea ce face

N. Dragu: Îl ştiu foarte bine, e un om competent, serios în tot ceea ce face

Nicolae Dragu a ales să-l susţină la alegerile locale din 27 septembrie pe social – democratul Marius Dulce. Fost primar între anii 1996-2000 şi 2004-2012, Dragu se bucură în continuare de aprecierea călărăşenilor dar şi a liderilor politici ai PNL. La localele din urmă cu 4 ani s-a clasat pe 3 în competiţia pentru Primărie primind votul de încredere din partea a 4139 de călărăşeni. De ce îl susţine pe Marius Dulce, aflaţi în interviul de mai jos.

Domnule Dragu, aveţi foarte, foarte multă experienţă în administraţia publică locală. Aţi fost în 3 rânduri primar al municipiului (1996 – 2000 şi 2004-2012), sunteţi şi consilier local, ştiţi foarte bine ce înseamnă funcţia de primar. această De ce aţi ales să-l susţineţi pe Marius Dulce?

Este un alt caracter de om, este un manager bun. Pe unde a fost şi-a făcut cu brio datoria. A plecat de jos, de la simplu muncitor până la director, a fost viceprimar, acum e preşedinte de organizaţie municipală de partid, dacă m-aş referi şi la funcţiile politice deţinute. Îl ştiu foarte bine, e un om competent, cu o familie închegată, serios în tot ceea ce face.

Consider că o schimbare e absolut necesară. Actualul primar, într-adevăr, e lipsit de caracter, duşmănos...

Cei care vă cunosc, ştiu că v-aţi făcut treaba cu puţinii bani pe care i-aţi primit de la Guvern. Se pare că veţi fi un fel de umbră pentru Marius Dulce astfel încât să-i transmiteţi şi din expertiza dvs. pentru mandatul viitor care nu e deloc simplu.

Da, aşa este că intră într-un mandat foarte greu, cu datorii foarte mari, cu împrumuturi uriaşe. O problemă însemnată o reprezintă şi calitatea profesională a oamenilor din primărie. Foarte multă incompetenţă! Sunt câţiva oameni competenţi care duc primăria în cârcă, restul sunt angajaţi numai pe pile şi relaţii.

Dumneavoastră aţi reuşit să conduceţi primăria cu mult mai puţini oameni.

Sigur, cu 144 de oameni, acum s-a ajuns la aproape 700. Adică 60% din taxele şi impozitele care se încasează de la lumea asta amărâtă intră în salarii. Şi mai rămân puţini bani. Nu mai zic că ne-a îndatorat pentru o perioadă de cel puţin 10-12 ani de acum încolo. Comunitatea nu mai poate susţine alte împrumuturi. Vedem cum se cheltuie banii proveniţi din cele două credite contractate până acum.  să mai facă iar credite până nu achită  aceste credite luate şi pe care nu le-a folosit cum trebuie. Uitaţi-vă la lucrările executate pe str. Griviţa, B-dul N. Titulescu. Lucrări de slabă calitate!

Sunteţi nemulţumit...

Sigur, nu se poate aşa. Cu aşa bani mulţi nu se poate să...Nici măcar nu sunt firme călărăşene, aici e necazul. Ai noştri lucrează mâna a doua, a treia, iau banii când îşi aduc aminte titularii de contracte. Banii se învârt la Bucureşti, la Ploieşti, la Constanţa, în alte oraşe. Şi este păcat, multe firme bune de-ale noastre au intrat în faliment. Cel puţin 10 firme, de când a preluat Drăgulin frâiele primăriei.

După părerea dumneavoastră care ar fi priorităţile pentru mandatul 2020-2024?

În primul rând străzile. Toate gropile astea trebuie astupate. La fel, trebuie să ne ducem şi la periferia oraşului, deci vorbim de cartierele Mircea Vodă, Cărămidari, Măgureni, FNC, unde nu s-a făcut nimic. Nici apă nu au, a rămas coloana pe care tras-o eu acum vreo 15 ani în urmă. Adică nu au mai făcut nimic. Trebuie canalizare şi aici sunt nişte oameni care se descurcă şi ei, muncesc cinstit, se duc şi afară... Au bani să plătească utilităţile. Dar trebuie să le tragem şi lor aceste utilităţi. Nici gazele nu s-au tras în multe cartiere şi este păcat că şi aceşti oameni trebuie să trăiască civilizat pentru că plătesc impozite aproape ca cei care stau în centru.

Deci confortul cetăţenilor este o prioritate.

Sigur! Viitorul primar trebuie să aibă grijă de şcoli, de dotarea acestora astfel încât elevii şi profesorii, în astfel de vremuri grele provocate de pandemia de coronavirus să-şi poată desfăşura activitatea nestingheriţi, ca şi cum ar fi la şcoală.  

Nu doar că suntem în perioada de precampanie, dar şi în calitate de consilier aproape zilnic aţi luat la pas oraşul, toate cartierele. Ce vă spun oamenii vizavi de administraţia lui Drăgulin?

Sunt foarte supăraţi, vă spun. Se simt neglijaţi chiar abandonaţi. Trebuie să te duci la oameni să mai discuţi cu ei, să ţii audienţele la timp. Deci o părere foarte proastă. Cu mici excepţii care sunt acoliţii lor la partid, în gaşcă ce sunt, restul cel puţin peste 60% sunt foarte supăraţi de prestaţia lui. Nu-i primeşte de fiecare dată cu necazurile lor, nu se duce pe străzi să vadă cu ce se confruntă oamenii.

Cam ce notă i-aţi da, pentru aceste două mandate?

Cam nota 6.

Nu sunteţi mulţumit...

Notă de trecere. Nu sunt mulţumit! 20 de proiecte pe care i-am lăsat. Mereu se vaită că el nu a avut proiecte. CL8 este proiectul nostru, iluminatul stradal tot proiectul nostru, modernizarea, staţii de pompare, captare, tratare, epurare, tot eu m-am ocupat.

Primul program SAMTID, amintiţi-vă, în 1996-2000, alimentarea cu gaze a oraşului nu am făcut-o eu? Şi investitorii mari, strategici, în perioada mea au venit vezi Saint Gobain-ul, SIAD-ul, Martifer-ul, nu mai zic de făbricuţele de confecţii care au venit. Vorbim de capital italian, franţuzesc, chiar şi la Tenaris şi la laminor.

Eu zic că Marius Dulce poate să îndrepte lucrurile, cu toate că o să intre în pâine, v-am zis, cu un buget aproape de la zero, cârpit. Cutoţi banii cheltuiţi, să nu mai rămână  nimic în vistierie. Să nu ai ce să faci! Vă spun, va fi o perioadă foarte grea în primii doi ani. Trebuie să achităm creditele, în fiecare lună trebuie să plătim cel puţin 1 miliard numai rata dobânzi la creditele astea. Sunt bani mulţi care pentru o comunitate cum e a noastră acum înseamnă o povară greu de suportat.

Ce sfaturi i-aţi da domnului Dulce?

Să fie aproape de oameni. E cel mai important să fie lângă oameni şi la bucurii şi la necazuri.

Când aţi fost primar când v-a fost cel mai greu?

În primul mandat mai ales. Cu greu puteai lua bani de la guvern. Nu era vorba de proiecte, începuseră tratativele de preaderare. Dar şi în 2004 au fost probleme. Şi atunci s-au făcut multe angajări, s-au demarat câteva lucrări care depăşeau puterea bugetului local. Am preluat Primăria cu un deficit destul de mare. Vă daţi seama, a trebuit să sistăm nişte lucrări care nu erau necesare. Sigur, o să avem o strategie şi cu Marius în acest sens.

Ce le transmiteţi călărăşenilor? Celor care au fost alături de dumneavoastră şi încă vă mai apreciază.

Să fie alături de Marius Dulce. Un om serios, să-l voteze şi să-l sprijine toţi că oraşul are nevoie de un primar cu suflet bun şi profesionist.

Sunteţi convins că va câştiga Marius Dulce?

Sigur! 99,9% va câştiga!    

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.