N. Cionoiu: Ziua Internațională a Democrației ne îndeamnă să fim vigilenți și să susținem valorile democratice

N. Cionoiu: Ziua Internațională a Democrației ne îndeamnă să fim vigilenți și să susținem valorile democratice

Astăzi 15 septembrie, este marcată Ziua internaţională a democraţiei, pentru a aduce şi mai mult în atenţia publică importanţa procesului democratic în lume. Prin acest demers se atrage atenţia guvernelor asupra necesităţii respectării drepturilor cetăţenilor pentru o participare activă în procesul democratic.

Cu acest prilej, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu a transmis și un mesaj pe pagina personală de Facebook.

”Ziua Internațională a Democrației, reprezintă o ocazie specială de a reflecta asupra valorilor și principiilor fundamentale ale democrației în întreaga lume. Această zi ne amintește de importanța participării active a cetățenilor în procesele decizionale și de respectul față de drepturile individuale și libertățile civile.

Într-o lume în care provocările politice, sociale și economice sunt tot mai complexe, Ziua Internațională a Democrației ne îndeamnă să fim vigilenți și să susținem valorile democratice. Acum este momentul ca liderii guvernamentali, organizațiile civice și cetățeni să lucreze împreună pentru a crea societăți mai juste, echitabile și deschise.

Democrația este un proces în continuă evoluție în care fiecare individ joacă un rol important în construirea unui viitor mai democratic și mai luminos pentru toți.

Vocea fiecărui cetățean contează! La mulți ani de Ziua Internaţională a Democraţiei!”, a scris parlamentarul social-democrat.

Această zi este marcată începând cu anul 2007, ca urmare a adoptării, prin consens, la 8 noiembrie 2007, a Rezoluţiei A/RES/62/7 de Adunarea Generală a ONU, conform www.un.org. Documentul, intitulat "Sprijinul Sistemului Naţiunilor Unite pentru eforturile guvernelor de promovare şi consolidare a noilor democraţii sau a celor restabilite", stipulează necesitatea exercitării procesului democratic pe principii precum incluziune, tratament egal şi participare. Democraţia reprezintă temelia fundamentală pentru pace, dezvoltare sustenabilă şi drepturile omului.

Tema pentru marcarea acestei zile în 2023 este "Implicarea tinerilor", centrată asupra rolului esenţial pe care tinerii îl au în promovarea democraţiei şi integrarea opiniilor tinerilor în procesul decizional care are un impact profund asupra vieţii lor, potrivit https://www.un.org/.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.