N. Cionoiu: Zeci de proiecte de investiţii aflate în desfăşurare sunt imposibil de finalizat din cauza lipsei de interes a furnizorului Enel Energie SA Călăraşi

N. Cionoiu: Zeci de proiecte de investiţii aflate în desfăşurare sunt imposibil de finalizat din cauza lipsei de interes a furnizorului Enel Energie SA Călăraşi

Senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu s-a adresat la începutul acestei luni preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Dumitru Chiriţă, subliniind că foarte multe proiecte de investiţii finanţate din bani publici cât şi din mediul privat sunt blocate din cauza lipsei de interes a furnizorului Enel Energie SA Călăraşi.

Iată mai jos textul integral al întrebării adresate oficialului ANRE.

„Stimate domnule preşedinte,

Ca urmare a celor două solicitări pe care vi le-am adresat în decursul anului trecut, una în data de 27 aprilie 2022 sub numele „Lucrări de investiţii ce nu pot fi finalizate din cauza furnizorului Enel Energie SA Călăraşi”, înregistrată cu nr 86233 / 11.05.2022 la care am primit şi răspunsul dumneavoastră iar cealaltă în data de 16 noiembrie 2022 sub numele „Lucrările de racordare la reţeaua electrică” continuă să întârzie la care nu am primit răspuns din partea dumneavoastră, revin asupra lor deoarece doresc să vă aduc la cunoştinţă că nici până în acest moment nu au avut loc lucrări de modernizare, de extindere a reţelei electrice sau de racordare de către operatorul de distribuţie E-Distribuţie Dobrogea SA (EDD) deşi există solicitări aprobate de aproximativ un an de zile.

Insist asupra acestui subiect deoarece foarte multe proiecte de investiţii finanţate din bani publici cât şi din mediul privat sunt blocate. De mai bine de un an de zile, zeci de proiecte de investiţii aflate în desfăşurare în mai multe localităţi de pe raza Judeţului Călăraşi sunt imposibil de finalizat din cauza lipsei de interes a furnizorului Enel Energie SA Călăraşi. Trecerea timpului nu doar că ţine pe loc finalizarea lucrărilor ci creşte şi gradul de deterioare a lucrărilor deja executate.

Deşi au existat numeroase petiţii / reclamaţii referitoare la procesul de racordare provenite din zona Dobrogea, aşa cum bine ştiţi şi dumneavoastră, nepăsarea totală faţă de clienţi cât şi lipsa de profesionalism continuă. Este o perioadă mult prea lungă de timp de când nu vedem nicio schimbare, nu ne mai permitem să aşteptăm.

Domnule preşedinte, vă rog insistent să îmi comunicaţi rezultatul controlului de verificare a modului prin care se realizează planurile de investiţii şi mentenanţă ale operatorului de distribuţie EDD pe care aţi specificat că îl veţi realiza în primăvara anului trecut, conform răspunsului dumneavoastră nr. 86233 / 11.05.2022 şi să dispuneţi toate măsurile necesare pentru remedierea acestui management defectuos ce afectează atât lucrările de investiţii din judeţul pe care îl reprezint cât şi pe fiecare cetăţean al acestei regiuni.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.