N. Cionoiu: Sunt bani pe care trebuie să îi aducem pentru a răspunde dorinței oamenilor de a avea blocuri renovate, anvelopate, eficiente din punct de vedere energetic

N. Cionoiu: Sunt bani pe care trebuie să îi aducem pentru a răspunde dorinței oamenilor de a avea blocuri renovate, anvelopate, eficiente din punct de vedere energetic

Candidatul susținut de PSD Călărași pentru Senatul României, Nicușor Cionoiu și primarul, Marius Dulce, au vorbit astăzi în cadrul unei mini – conferințe de presă susținută chiar în stradă de avantajele generate de anveloparea termică a blocurilor din municipiul Călărași, lucrări care ar putea fi realizate cu fonduri europene. “Vă rog să rețineți o cifră. Peste 10 miliarde de euro. Sunt bani europeni din Mecanismul de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene care trebuie investiți în renovarea clădirilor din România până în 2030. Nu putem să ne uităm pasiv la aceste fonduri. Sunt banii pe care trebuie să îi aducem și la Călărași pentru a răspunde dorinței oamenilor de a avea blocuri renovate, anvelopate, eficiente din punct de vedere energetic.” a spus Nicușor Cionoiu care a continuat “M-am întâlnit în aceste zile cu zeci de oameni în fiecare zi. Cel puțin unul din trei mi-a spus că trebuie să facem ceva cu blocurile din oraș. Că arată rău și, că iarna căldura se pierde prin pereții învechiți, ca printr-o sită. Această problemă a oamenilor m-a determinat că mă îndrept către colegul și prietenul meu Marius Dulce, primarul ales al Municipiului Călărași, pentru că sunt sigur că împreună vom găsi cea mai bună și mai rapidă soluție pentru a satisface pretențiile călărășenilor. Oamenii nu vor lucruri ieșite din comun. Au nevoie să iasă din amorțeală, să vadă că orașul se mișcă, se dezvoltă, că arată mai bine. Au nevoie de o schimbare și, din păcate, nu mai au răbdare. Au fost mințiți prea mulți ani de o administrație care a bătut pasul pe loc. Care a promis că face și nu a făcut. La Călărași avem nevoie de acțiune. Nu de lăutărie administrativă.”

Cionoiu a mai adăugat că pe agenda sa de viitor parlamentar se află și atragerea de resurse financiare pentru renovarea clădirilor. “Pe agenda mea de viitor senator va asigur că pe lângă atragerea de investiții pentru infrastructura de sănătate, de educație și infrastructură rutieră se află și atragerea de investiții pentru renovarea clădirilor. Fac promisiunea călărășenilor că juristul de la viitorul meu birou de senator va fi la dispoziția lor gratuit pentru a îi ajuta să se constituie în ascociații, cheia atragerii banilor europeni pentru renovarea blocurilor. Mii de familii care locuiesc la bloc așteaptă această schimbare. Schimbare care le va aduce nu numai un confort termic, ci și confort financiar și le va îmbunătății starea de sănătate. O arată toate statisticile publicate de Comisia Europeană care a lansat recent proiectul Valul de renovare și care a promis că va sprijini autoritățile locale să atragă fonduri europene, granturi și subvenții pentru renovarea clădirilor.

Să nu ignorăm nici beneficiile pe care renovarea clădirilor le are pentru mediu. Tot statica arată clar, clădirile sunt responsabile pentru 40 % din consumul total de energie și 36 % din emisiile de gaze cu efect de seră generate de energie.

Așadar, renovarea clădirilor ne ajută să avem grijă și de mediu și să respirăm un aer mai curat. Fără îndoială, un beneficiu major pentru sănătate.

Stimați călărășeni, vă asigur că am recepționat mesajul dumneavoastră și sunt sigur că împreună cu dumneavoastră și cu administrația PSD a municipiului Călărași vom reuși să îndeplinim și acest obiectiv.” a conchis candidatul PSD Călărași pentru Senatul României, Nicușor Cionoiu.

Primarul Marius Dulce a declarat că va susține acest proces de termoizolare a blocurilor vechi, singura condiție notabilă care ar trebui îndeplinită, conform Ghidului, fiind aceea a constituirii asociațiilor de proprietari. “Astăzi am decis să ne întâlnim pe teren pentru că în urma discuțiilor purtate cu colegul meu, dl Nicușor Cionoiu care este și candidatul susținut de PSD Călărași pentru Senat să susținem această propunere benefică pentru confortul cetățenilor. În periplul pe care l-a făcut în această campanie, în muncipiul Călărași, dl Cionoiu a întâmpinat o problem ridicată de concetățenii noștri. Nu e o chestiune nou, dimpotrivă pentru că în ultimii 30 de ani s-a făcut prea puțin în acest domeniu și anume anveloparea blocurilor. Foarte mulți cetățenii au vorbit de anvelopare și pot să vă spun că sunt foarte mulți bani de atras în această zonă. Dacă e să aruncăm și o privier pe studiile effectuate, se pot crea și locuri de muncă de care avem atâta nevoie. Noi ne dorim acest lucru însă totul de pinde de gradul de implicare a cetățenilor în ceea ce privește constituirea asociațiilor de proprietary. Dacă ne dorim așa de mult să se realizeze anveloparea termică a blocurilor, atunci trebuie să avem constituite asociații de proprietari. Un lucru benefic pentru toată lumea! Pe lângă faptul că anvelopăm clădirile, că putem să le consolidăm și că vom avea și acoperișuri performante din punct de vedere energetic, am putea să administrăm mult mai bine părțile commune ale blocurilor. Evident, rezultatele sunt benefice pentru cetățenii Călărașiului. Dacă la nivelul municipiului sunt în jur de 1000 de blocuri, păutem vorbi de o investiție de câteva milioane bune de euro ți implicit de crearea a noi locuri de muncă. Putem să discutăm de o structură asociativă care să ne ofere posibilitatea de a negocia la un moment dat și prețurile la utilități. Dar, repet, doar dacă suntem de acord să cream aceste asociații de proprietari pentru că e în beneficiul tuturor.” a subliniat primarul, Marius Dulce.

La comanda Partidului Social Democrat Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200020

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.