N. Cionoiu: Se cuvine să păstrăm şi să apreciem tradiţiile noastre din moşi – strămoşi

N. Cionoiu: Se cuvine să păstrăm şi să apreciem tradiţiile noastre din moşi – strămoşi

După o pauză de 4 ani, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Bobotezei autorităţile locale au reluat tradiţionalul Botez al cailor realizat de Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. Unul dintre artizanii desfăşurării acestui eveniment a fost senatorul PSD, Nicuşor Cionoiu care a oferit şi premii câştigătorilor celor 3 secţiuni: Cel mai frumos cal, Cel mai frumos harnaşament, respectiv Cel mai frumos atelaj, precum şi celorlalţi participanţi care n-au reuşit să urce pe podium (câte 100 de lei pentru fiecare proprietar de cabaline.. „Sunt fericit că am putut relua, la Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al preşedintelui CJ Călăraşi, dl Vasile Iliuţă şi al primarului municipiului Călăraşi, dl Marius Dulce, această tradiţie a Botezului cailor, organizat în această zi de sărbătoare de autorităţile locale şi judeţene. Se cuvine să păstrăm şi să apreciem tradiţiile noastre din moşi – strămoşi pentru că ele fac parte din ceea ce suntem, din identitatea noastră.”, a declarat, printre altele, cu prilejul decernării premiilor, senatorul Nicuşor Cionoiu.

Punctul de atracţie l-a constituit participarea unei campioane la echitaţie, Denisa Dumitraşcu care împreună cu Bianca Măciucă au fost recompensate de organizatori, Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, şi Primăria Municipiului Călăraşi cu diplome de excelenţă şi premii în bani.

Premii oferite: 1.000 lei – Locul 1; 800 lei – Loc2; 500 lei – Loc 3.

Cel mai frumos atelaj:

  1. Florian Doru
  2. Aldis
  3. Taban

Cel mai frumos Harnasament

  1. Florian Doru
  2. Taban
  3. Aldis

Cel mai frumos cal

  1. Cataleya - rasă olandeză (stăpân Răzvan Ştefan)
  2. Energic- Herghelia Jegălia
  3. Poneiul Mitral - stăpân Bucur Mario

cionoiu2

cionoiu3

cionoiu4

cionoiu5

premiiexcelenta

premiiexcelenta2

premiiexcelenta3

premiiexcelenta4

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.