N. Cionoiu: Sănătatea românilor este prioritară pentru Partidul Social Democrat!

 N. Cionoiu: Sănătatea românilor este prioritară pentru Partidul Social Democrat!

Senatorul Nicuşor Cionoiu afirmă prin intermediul unui mesaj postat astăzi pe pagina de Facebook că „Sănătatea românilor este prioritară pentru Partidul Social Democrat!”

În opinia sa „Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea centrelor de evaluare COVID reprezintă realizarea unui obiectiv important din planul de măsuri propuse de ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, astfel încât să se reducă riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19.”

Parlamentarul social – democrat a explicat şi „plusul” adus de prevederile Hotărârii de Guvern mai sus-menţionată. „Persoanele care au fost testate pozitiv și prezintă simptome medii sau ușoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie. Tratamentele vor fi prescrise de medicii din centrele de evaluare sau de medicii de familie, iar medicamentele vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis, pe baza prescripţiei medicale.

Pe lângă înființarea centrelor de evaluare, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a mai luat deja și alte măsuri importante pentru reducerea numărului de spitalizări și decese COVID-19, cum ar fi creșterea capacității de testare prin implicarea medicilor de familie și a farmaciilor sau aprobarea antiviralelor care pot fi folosite în primele zile de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Se pune accentul puternic pe prevenţie, nu pe restricţii şi sancţiuni.”, a conchis senatorul PSD Călăraşi, Nicuşor Cionoiu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.