N. Cionoiu: România trebuie să utilizeze toate capacitățile de producție de energie pentru protejarea populației și a economiei naționale

N. Cionoiu: România trebuie să utilizeze toate capacitățile de producție de energie pentru protejarea populației și a economiei naționale

Senatorul Nicolae Cionoiu susţine prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook că Partidul Social Democrat intervine pentru a modifica Proiectul de Ordonanță de Urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România.

„Deși susțin producția energiei verzi, regenerabilă și puțin poluantă, trebuie să recunoaștem că România are nevoie să producă în continuare energie electrică poluantă, deoarece dezvoltarea economică a ţării din ultimul deceniu ne-a adus în punctul de a nu produce suficient pe cât avem nevoie în consumul intern. Așadar, nicio unitate de producție de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă, iar unitățile pe bază de lignit și huilă care vor fi închise, vor fi conservate și vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate.”, susţine parlamentarul social – democrat care a conchis subliniind că „La fel cum se întâmplă în multe state europene, România trebuie să utilizeze toate capacitățile de producție de energie pentru protejarea populației și a economiei naționale. Sprijin consolidarea independenţei energetice a României!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.