N. Cionoiu: România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen

N. Cionoiu: România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen

Senatorul PSD, Nicuşor Cionoiu susţine prin intermediul unui mesaj postat astăzi pe pagina personală de Facebook că România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen, lucru recunoscut de Comisia Europeană.

„Congresul Socialiștilor Europeni (PES Congress) va adopta o rezoluție prin care întreaga familie social-democrată europeană va susține aderarea României la spațiul Schengen.

România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen, fapt recunoscut oficial de Comisia Europeană și evidențiat de Parlamentul European în repetatele rezoluții prin care a cerut eliminarea controalelor la frontierele interne pentru români. Nu există nicio justificare care să ne blocheze.

Avem suportul celorlalte familii politice pro-europene, pentru a cere Președinției cehe a Consiliului UE să deblocheze, în sfârșit, ridicarea controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria. Ambele țări și-au îndeplinit, încă din 2011, toate obligațiile pentru ca acquis-ul Schengen să se aplice în totalitate.

Dreptatea este de partea noastră! Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toții uniți și să acționăm pentru țara noastră, iar până la momentul deciziei finale, ar fi util să construim un front comun, nu doar politic, ci și civic.”, se arată în mesajul postat de parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.