N. Cionoiu: Realitatea cruntă pe care o trăim impune renegocierea PNRR!

 N. Cionoiu: Realitatea cruntă pe care o trăim impune renegocierea PNRR!

Senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu, susţine prin intermediul unui mesaj postat astăzi pe pagina personală de Facebook că se impune renegocierea PNRR, pornind de la realitatea cruntă pe care o trăim, subliniind că elementele ce trebuie rediscutate sunt agricultura, politicile de mediu- energie și pensiile.

„Realitatea cruntă pe care o trăim impune renegocierea PNRR! Condițiile s-au schimbat, este război la granița țării noastre, suntem printre cei mai afectați și trebuie să facem față valului de refugiați și a crizei energetice cu efecte grave asupra economiei, agriculturii și a societății.

Elementele ce trebuiesc rediscutate URGENT sunt agricultura, politicile de mediu- energie, dar și pensiile.

Este în interesul tuturor, inclusiv al Uniunii Europene, ca agricultura românească să aibă acces la banii din PNRR. În contextul războiului Rusia-Ucraina, devine de-o importanță vitală producția agricolă a României.

În ceea ce privește politicile de mediu- energie, #UniuneaEuropeana se adaptează la criza energetică amplificată de invadarea Ucrainei de către Rusia și permite revenirea la producerea energiei electrice pe bază de cărbune. Bruxelles-ul și statele membre au trecut în ultimii ani la o politică agresivă de de-carbonizare a sistemului energetic, acum însă, pe măsură ce Rusia folosește gazele naturale ca o armă politică, dat fiind că e responsabilă pentru o treime din gazele utilizate în Europa, UE permite revenirea la cărbune.

Când vorbim de scumpirile din ultima perioadă, acestea afectează grav puterea de cumpărare a pensionarilor. Plafonul de 9,4% din PIB, cheltuieli cu pensiile – inclusiv cele speciale, de serviciu, dar și cu includerea transferurilor de la Pilonul 1 la Pilonul 2 – face imposibilă creșterea pensiilor în următorii 50 de ani, lucru de neacceptat!”, a scris pe Facebook Cionoiu care a mai adăugat că „Miniștrii PSD pregătesc un set de propuneri, pe care-l vor supune discuțiilor din coaliție și guvern, care să fundamenteze ajustarea PNRR și să susțină din bani europeni domenii esențiale.

România este în prima linie, la granița războiului Rusia –Ucraina și are tot dreptul să pretindă solidaritate și sprijin!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.