N. Cionoiu: PSD vine în ajutorul românilor care se confruntă cu scumpirile polițelor RCA

N. Cionoiu: PSD vine în ajutorul românilor care se confruntă cu scumpirile polițelor RCA

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu susține că plafonarea polițelor RCA a devenit o soluție primordială pentru români care au nevoie să fie protejați împotriva scumpirilor acestora.

“Plafonarea polițelor RCA!!! PSD și-a luat angajamentul de a se preocupa de toate nevoile cetățenilor, așadar vine în ajutorul românilor care se confruntă cu scumpirile polițelor RCA.

Românii au nevoie să fie protejați și nu trebuie să mai suporte din propriile buzunare, mai ales acum, ingineriile financiare ale asigurătorilor și erorile unor instituții precum ASF și Consiliul Concurenței. Prin urmare Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, propune o plafonare a prețului polițelor RCA la nivelul celui din luna martie 2022, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va renunța la o taxă de 1% care trebuie plătită de asigurători.”, se arată în mesajul postat pe Facebook de parlamentarul călărășean care a continuat “În același timp PSD promovează rapid o reformare sistemică, de fond, care să crească concurența și implicit să conducă la reducerea prețului polițelor RCA.

CEC Bank a primit din partea Ministrului Finanțelor un termen de o lună pentru a depune documentele de autorizare ca asigurător la ASF.

Unii români ar putea să plătească asigurări auto RCA și cu 40% mai scumpe comparativ cu finalul anului trecut, dacă își încheie acum o poliță. Nu putem susține astfel de creșteri în situația în care majoritatea românilor abia reușesc să facă față tuturor scumpirilor din ultima perioadă.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.