N. Cionoiu: PSD susţine finalizarea lucrărilor la hidrocentralele româneşti

N. Cionoiu: PSD susţine finalizarea lucrărilor la hidrocentralele româneşti

Senatorul Nicuşor Cionoiu susţine că PSD a înaintat o soluţie legislativă care vizează finalizarea lucrărilor unor hidrocentrale pentru care s-au realizat investiții în proporție de peste 90%, enumerând în acest sens hidrocentralele Răstolniţa, Bumbeşti şi Dumitru, ultimele două situate în Valea Jiului.

„PSD vine cu o soluție legislativă care să permită finalizarea lucrărilor unor hidrocentralele româneşti, pentru care s-au realizat investiții în proporție de peste 90%. Acestea au rămas abandonate, însă PSD nu poate renunța la proiecte de peste 350 de milioane de euro, din banii românilor.

Acum, când România are atât de multă nevoie de creșterea capacității de producție de energie ieftină, vor fi reluate și finalizate următoarele investiții:

Răstolniţa – hidrocentrală realizată în proporţie de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro şi care poate produce peste 9000 MWH/lună;

Valea Jiului – hidrocentralele: Bumbeşti – realizată în proporţie de 90%, Dumitra - realizată în proporţie de 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro şi care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH/ lună;

Cele trei hidrocentrale care pot fi finalizate rapid pot asigura 5% din energia care acum este importantă și pot oferi marilor consumatori din țară posibilitatea de a încheia contracte bilaterale, la prețuri mici, pe termen lung.”, a scris pe Facebook senatorul Cionoiu care a conchis „PSD a înțeles să lase deoparte diferențele politice și să asigure o guvernare stabilă, doar așa putem rezolva crizele grave cu care se confruntă țara.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.