N. Cionoiu: PSD și ministrul Agriculturii, Petre Daea susțin eforturile fermierilor

N. Cionoiu: PSD și ministrul Agriculturii, Petre Daea susțin eforturile fermierilor

Plățile către fermieri prin programul Tomata au demarat, printre primii beneficiari numărându-se legumicultorii din județele Călărași, Arad, Bacău și Mehedinți, a anunțat astăzi pe pagina personală de Facebook senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu.

“Plățile către fermieri pentru programul TOMATA! În datele 4-5 august au plecat primele sume de bani pentru beneficiarii programului.

PSD și ministrul Agriculturii, Petre Daea susțin eforturile fermierilor care trebuie să facă față atât scumpirilor pentru combustibil și energiei cât și secetei care a afectat grav culturile din România. Legumicultorii din județele Arad, Bacău, Mehedinți și Călărași au deja banii în cont, iar săptămâna aceasta se vor face plățile către toți beneficiarii care au trimis dosarele și cererile de plată. Aceste 4 județe au fost primele care au trimis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale deconturile în vederea onorării plăților pentru cei 476 de beneficiari, în valoare de 7,065 milioane lei.”, a menționat parlamentarul călărășean care a mai adăugat “În acest an, fermierii beneficiază de o plată de 3.000 de euro/fermă pentru legumele cultivate în Ciclul I și 1.000 de euro pentru cele cultivate în Ciclul II, în spații protejate. Pentru Ciclul I, legumicultorii au termen până pe 30 august să depună la Direcțiile Agricole Județene dovada valorificării cantităților minime, în funcție de culturile pe care le-au avut pe minim 1.000 mp de solarii/sere.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.