N. Cionoiu: PSD a reușit să oprească majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani

N. Cionoiu: PSD a reușit să oprească majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani

PSD a reușit să oprească majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani, în beneficiul pensionarilor și a salariaților care se apropie de vârsta de pensionare, susţine senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu printr-un mesaj postat azi pe Facebook.

„Vârsta de pensionare nu poate crește, deoarece speranța de viață sănătoasă în România este incomparabil mai mică cu cea din Uniunea Europeană. Nu suntem nemuritori și nici veșnic sănătoși!”, a mai scris cionoiu care s-a referit şi la interdicţia cumulării pensiei cu salariul, la stat. „În ceea ce privește interdicția cumulării pensiei cu salariul, la stat, PSD susține acest demers pentru cei care se pensionează anticipat, pentru ca mai apoi să se reangajeze tot la stat, pe funcții bine plătite. Ar trebui să nu mai existe prevederi legale care să favorizeze categorii profesionale, astfel încât să nu se iasă la pensie înainte de vârsta general valabilă. Persoanele ce se pensionează anticipat se presupune că nu mai poate munci și atunci cum să mai poată merge în continuare la muncă?! Dacă acest pensionar anticipat poate munci înseamnă că nu mai sunt valabile condițiile/motivele pentru care s-a pensionat. Odată cu revenirea la muncă, persoana în cauză ar trebui să nu mai încaseze și pensia anticipată.’, a continuat parlamentarul călărăşean care a conchis „Dreptul de a munci este un drept fundamental, la fel cum este și dreptul de a avea pensie, dar nu ambele!"

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.