N. Cionoiu: Proiectul Bugetului de Stat pe 2023 a fost votat!

N. Cionoiu: Proiectul Bugetului de Stat pe 2023 a fost votat!

Senatorul PSD Călăraşi, Nicuşor Cionoiu susţine că bugetul pe anul 2023, votat în Parlament, este unul echilibrat care protejează nivelul de trai al celor vulnerabili dar asigură şi investiţii record de peste 22 de miliarde de euro. În plus, peste 130 de miliarde de lei sunt prevăzuţi pentru plata pensiilor.

După lungi dezbateri, proiectul Bugetului de Stat pe 2023 a fost votat! Adoptarea bugetului aduce noi vești buni, fiind unul echilibrat care protejează nivelul de trai al populației vulnerabile, dar care asigură și un nivel de investiții record, de peste 22 de miliarde de euro, 7,2% din PIB, mai mare cu 26% față de 2022.

Românii au nevoie de ajutor pentru a face față inflației. Astfel, peste 12 milioane de români vor beneficia de creșterea veniturilor, majorări de pensii, salarii, alocații, burse, indemnizații și ajutoare pentru alimente și facturi. Pachetul de protecție social, destinat categoriilor vulnerabile şi stabilite de PSD, se ridică la 16 miliarde de lei!

În bugetul pe 2023, peste 130 de miliarde de lei sunt prevăzute pentru plata pensiilor, 2,1 miliarde de lei sunt pentru şomaj şi 28 de miliarde de lei sunt alocate sistemului de asistență socială.

Este un buget construit pe programe - peste 230 de programe care vor contribui la creșterea producției românești și dezvoltarea României.”, susţine pe pagina personală de Facebook senatorul Nicuşor Cionoiu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.