N. Cionoiu: Plafonarea prețurilor la energie și gaze a fost soluția corectă!

N. Cionoiu: Plafonarea prețurilor la energie și gaze a fost soluția corectă!

Senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu susţine că plafonarea prețurilor la energie și gaze a fost soluția corectă, măsura adoptată conducând la reducerea ratei inflaţiei cu 1,7% faţă de noiembrie 2022.

„Se văd din ce în ce mai clar beneficiile reglementării prețurilor la energie, măsură care a fost adoptată de Coaliție și Guvern doar în urma insistențelor PSD. Marea provocare rămâne prețul alimentelor. Inflația în ianuarie a fost cu 1,7 puncte procentuale mai mică decât vârful atins în noiembrie 2022, respectiv 15,1% față de 16,8%. Creșterea anuală a PIB a continuat să decelereze în trimestrul III 2022 – la 3,8 la sută de la 5,1 la sută în trimestrul II. În prognoza de acum câteva zile, BNR a devansat cu 3 trimestre, față de prognoza precedentă și se așteaptă ca rata inflației să scadă la nivelul de o cifră încă din trimestrul III al acestui an.”a scris pe Facebook parlamentarul călărăşean care a continuat „PSD este preocupat și caută soluțiile cele mai potrivite pentru combaterea scumpirii alimentelor, în special a celor esențiale, care continuă să afecteze marea majoritate a populației, ceea ce va contribui major la reducerea și mai accentuată a inflației, atât în beneficiul populației cât și al economiei.”

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 15,1% în ianuarie 2023, de la 16,4% în decembrie 2022, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 22,47%, cele nealimentare cu 11,88%, iar serviciile cu 10,27%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, date marţi publicităţii.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.