N. Cionoiu: Pe 14 septembrie, Administrația Fondului pentru Mediu a lansat Programului privind creșterea eficienței energetice în clădirile publice

N. Cionoiu: Pe 14 septembrie, Administrația Fondului pentru Mediu  a lansat Programului privind creșterea eficienței energetice în clădirile publice

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu invită reprezentanții autorităților publice locale să să acceseze proiecte în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice în clădirile publice.

“Pe 14 septembrie 2021 Administrația Fondului pentru Mediu a lansat Programului privind creșterea eficienței energetice în clădirile publice. Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ. Din data de 20 septembrie 2021, demarează sesiunea de depunere a cererilor de finanțare și încărcarea documentelor aferente, care se vor realiza prin intermediul conturilor de utilizatori create. Perioada de înscriere în aplicaţia informatică a cererilor de finanţare şi încărcarea documentelor aferente este 20 septembrie - 20 noiembrie 2021.”, a scris parlamentarul călărășean pe FB.

Potrivit AFM, programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului București și instituțiilor publice din subordinea/în coordonarea autorităților deliberative ale administrației publice locale.

Acestea pot beneficia de fonduri pentru modernizarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, contribuind în același timp la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și la reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

Suma alocată sesiunii de finanțare este de 1,40 miliarde lei, iar finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

În cadrul unei sesiuni de finanțare, suma maximă care poate fi acordată unui solicitant, prin una sau mai multe cereri de finanțare, este:

 3.000.000 lei pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori

inclusiv;

 6.000.000 lei pentru comune cu o populație de peste 5.001 locuitori;

 8.000.000 lei pentru orașe;

 14.000.000 lei pentru consilii județene;

 14.000.000 lei pentru municipiul de rang 0;

 14.000.000 lei pentru municipii de rang I;

 10.000.000 lei pentru municipii de rang II;

 12.000.000 lei pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București.

Din 15 septembrie, autoritățile și instituțiile publice care doresc participarea în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădiri publice pot accesa aplicația informatică pusă la dispoziție de AFM, pentru crearea conturilor de utilizatori și descărcarea modelului cererii de finanțare în vederea completării acesteia.

Din 20 septembrie 2021 a demarat și sesiunea de depunere a cererilor de finanțare și încărcarea documentelor aferente, care se vor realiza prin intermediul conturilor de utilizatori create.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.