N. Cionoiu: Operatorii comerciali din piața de carburanți trebuie să fie conștienți că relația cu Guvernul va înceta dacă beneficiul convenit nu se va regăsi și în prețul final

N. Cionoiu: Operatorii comerciali din piața de carburanți trebuie să fie conștienți că relația cu Guvernul va înceta dacă beneficiul convenit nu se va regăsi și în prețul final

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu susține că soluția avansată de Partidul Social Democrat în privința carburanțilopr și anume plafonarea a fost menționată la Summitul G7 ca mecanism de intervenție pe piață. Parlamentarul social-democrat are și un mesaj pentru operatorii din piața de carburanți.

“Soluția PSD în privința carburanților și anume plafonarea prețurilor, a fost evocată ca mecanism de intervenție pe piață chiar la summitul G7. Compensarea cu 5 lei la 10 litri, pentru 3 luni, jumătate să fie susținută de către statul român, jumătate de către companii.

Operatorii comerciali din piața de carburanți trebuie să fie conștienți că relația cu Guvernul va înceta dacă beneficiul convenit nu se va regăsi și în prețul final, iar ca urmare se va impune o acțiune fermă din partea instituțiilor abilitate pentru a investiga practicile speculative și anti-concurențiale. La fel s-a procedat și în alte stat precum Germania, Franța, UK, deoarece ajutorul oferit de stat nu s-a regăsit și în prețul final de la pompă.

În cadrul summitul G7, Franța și SUA propun o plafonare a prețului la petrol, pentru a contracara scumpirile generate de invazia Rusă în Ucraina. Această abordare ne arată că și de această dată am venit cu cea mai bună variantă, plafonarea prețurilor la carburanți.”, se arată în mesajul postat pe pagina personală de Facebook de senatorul Cionoiu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.