N. Cionoiu: Modelul propus de PSD pentru creșterea veniturilor pensionarilor este echitabil și nu contravine Constituției!

N. Cionoiu: Modelul propus de PSD pentru creșterea veniturilor pensionarilor este echitabil și nu contravine Constituției!

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu susține că modelul propus de partidul pe care-l reprezintă în coaliția de reprezentare privind creșterea veniturilor pensionarilor este echitabil și în limitele contituționale. În opinia sa, o creștere nediferențiată a veniturilor persoanelor vârstnice ar fi inechitabilă în actualul context economic.

“Modelul propus de PSD pentru creșterea veniturilor pensionarilor este echitabil și nu contravine Constituției!

PSD este de acord cu o creștere de până la 15% a sumelor alocate în total, în 2023, pentru pensionari. Însă distribuirea acestor bani suplimentari trebuie să se facă diferențiat, astfel încât cei cu venituri mici să beneficieze de creșteri mai mari, întrucât aceștia sunt afectați mai puternic de creșterea prețurilor.

O majorare nediferențiată a veniturilor pensionarilor ar fi profund inechitabilă în contextul economic actual. PSD nu poate fi de acord ca la o pensie specială de 18.000 de lei să se acorde o sumă suplimentară de 10 ori mai mare decât la o pensie medie de 1.800 de lei.

Trebuie să se țină cont de faptul că inflația se resimte mai puternic la pensionarii cu venituri mici, care abia reușesc să-și plătească facturile și medicamentele.”, se arată în mesajul postat astăzi de senatorul Cionoiu pe pagina personală de Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.