N. Cionoiu: Înțeleg greva generală a federaţiilor sindicale din învăţământ, totuși consider că revendicările dascălilor pot fi rezolvate

N. Cionoiu: Înțeleg greva generală a federaţiilor sindicale din învăţământ, totuși consider că revendicările dascălilor pot fi rezolvate

În contextul declanșării grevei generale în învățământ din 22 mai, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu susține, printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook că revendicările profesorilor pot fi rezolvate, soluția propusă de coaliția de guvernare fiind noua Legea a salarizării, prin intermediul căreia se va stabili și un calendar al majorărilor salariale.

“Înțeleg greva generală a federaţiilor sindicale din învăţământ, totuși consider că revendicările dascălilor pot fi rezolvate. Sistemul educaţional din România trece printr-o perioadă dificilă, mai ales acum când elevii se află în pragul examenelor de final de an.

PSD susține ideea de dialog pentru rezolvarea unor astfel de situaţii, iar soluția pentru revendicările sindicatelor din Educație este noua Lege a salarizării, jalon în PNRR, prin care se va stabili un calendar al majorărilor salariale. Această lege reprezintă un pilon important în cadrul PNRR conform căreia toate categoriile profesionale vor ajunge la nivelul corespunzător, în funcție de proiecțiile bugetare pe anii următori.

Există soluții astfel încât să oprim efectele negative ce pot afecta grav educația copiilor noștri, dacă activitatea școlară cât și examenele finale nu se vor desfășura conform programei școlare. Vorbim de viitorul elevilor, motiv pentru care nu trebuie să se abordeze acest mod egoist, prin renunțarea prezenței la cursuri a profesorilor, ci unul de dialog și înțelegere.”, se arată în mesajul postat de senatorul Nicușor Cionoiu.

Sindicatele din Educație – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală (FNS) „Alma Mater” au anunțat marți, într-o conferință de presă comună, că din 22 mai vor intra în grevă generală. Potrivit lui Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, “din cei 70.000 de membri de sindicat, 73,23% s-au exprimat în favoarea declanșării grevei generale cu începere din 22 mai.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.