N. Cionoiu: În punctul de trecere al frontierei Isaccea, am văzut astăzi și eroi

N. Cionoiu: În punctul de trecere al frontierei Isaccea, am văzut astăzi și eroi

Senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu s-a aflat sâmbătă în vama Isaccea, pentru a lua pulsul evenimentelor declanșate de refugierea cetățenilor ucraineni, afectați de agresiunea militară a Rusiei, în țara noastră, susținând prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook că va păstra legătura cu autoritățile locale care i-au solicitat sprijinul.

“Am fost astăzi în Vama Isaccea, la granița dintre război și pace, dintre neputință și încredere. Am văzut mii de oameni, care și-au strâns viața în valize și au plecat printre bombe și gloanțe spre România.

Li se citește mulțumirea pe chip când simt pământul românesc sub picioare. Mamele își stăpânesc lacrimile cu greu și își sărută copiii cu speranță. După ore întregi de așteptare, au reușit să scape de război. Femeile au lăsat în urmă soții, tații, frații și-au luat copiii de mână și au fugit de moarte. Au încredere că într-o zi se vor întoarce acasă, în țara lor, în care va fi pace.

În punctul de trecere al frontierei Isaccea, am văzut astăzi și eroi. În prima linie sunt zilnic din zorii zilei, până târziu în noapte: paramedici, asistenți sociali, pompieri, voluntari, translatori de limba ucraineană, care îi ajută pe refugiații ce ajung în România. Colegul meu, Anastase Moraru, primarul localității, a strâns, de asemenea, în jurul lui întreaga comunitate locală, care s-a mobilizat exemplar.

Felicitări tuturor!”, a scris pe Facebook Cionoiu care a conchis “Am promis să păstrez legătura cu autoritățile locale, care mi-au cerut sprijinul astăzi, și să mă întorc la Isaccea.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.