N. Cionoiu: Fiind vorba despre viitorul României consider că este vital să se investească mult timp în amendamente, analize și dezbateri

N. Cionoiu: Fiind vorba despre viitorul României consider că este vital să se investească mult timp în amendamente, analize și dezbateri

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, susține că adoptarea Legilor Educației în Parlament necesită timp pentru dezbateri.

“Legile Educației din acest an necesită o analiză amănunțită și o mare implicare a tuturor persoanelor competente, deoarece acest sistem formează generații întregi de care depinde viitorul tării. Trebuie să ne asigurăm că avem conturat un sistem educațional modern și eficient. Este nevoie de analize de specialitate și chiar de consultarea unor eșantioane de părinți, cadre didactice sau specialiști în educație, iar acest lucru nu se poate realiza pe grabă.

Acesta este și motivul pentru care Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, i-a cerut președintelui PSD Marcel Ciolacu prelungirea termenelor pentru prezentarea Legilor Educației în coaliție și în guvern.

După lungi dezbateri pentru România Educată, observăm că Legile Educației au creat multe reacții în mediul educațional, iar societatea se așteaptă la soluții eficiente, se așteaptă o schimbare!”, a scris pe Facebook parlamentarul călărășean care a menționat și cele 3 mari obiective pe care Partidul Social Democrat le are cu privire la proiectele Legilor Educației. “De aceea trebuie să ne reamintim că PSD are 3 obiective esențiale, strategice, în privința proiectelor Legilor Educației:

1) Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii;

2) Combaterea abandonului școlar;

3) Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

Pentru realizarea acestor obiective sunt esențiale dezbateri ample prin colaborarea și prin dialogul specialiștilor din domeniu. Calendarul pentru Legile Educației din 2023 va fi analizat și stabilit de cei peste 200 de membri din Departamentul de Educație. Fiind vorba despre viitorul României consider că este vital să se investească mult timp în amendamente, analize și dezbateri.”, a conchis senatorul Nicușor Cionoiu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.