N. Cionoiu: Este cea mai redusă rată anuală a inflației de după august 2021

N. Cionoiu: Este cea mai redusă rată anuală a inflației de după august 2021

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 2,07%, cele nealimentare cu 7,17%, iar serviciile cu 10,05%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu a subliniat că acest ultim indice al inflației este cel mai redus din august 2021 încoace.

”Rata inflației a scăzut la 5.9% în aprilie 2024, aproape la jumătate față de nivelul inflației înregistrat la începutul preluării Guvernului Ciolacu. Cele mai mari scăderi ale prețurilor s-au înregistrat la prețul gazelor, cu 10,79%, în aprilie 2024, faţă de aprilie 2023 și la făina, cu 30,34%, în aprilie 2024, faţă de aprilie 2023. Este cea mai redusă rată anuală a inflației de după august 2021. Asta demonstrează că am acționat corect când s-a intervenit prin plafonarea prețurilor la alimentele de bază, energie și gaze.”, a scris pe pagina personală de Facebook senatorul Cionoiu care a conchis ”Guvernul Ciolacu s-a ținut de promisiune și acest lucru se vede clar în cifre. Vom continua să acționăm în aceiași direcție pentru a putea duce inflația sub 5% până la finalul anului.”

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere, la 4,7%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, de la 4,8% în noiembrie, şi anticipează că aceasta va ajunge la 3,5% la sfârşitul lui 2025, potrivit datelor prezentate în februarie de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

ratainflatieicionoiu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.