N. Cionoiu: Ei reprezintă o comoară de cunoștințe și înțelepciune acumulată de-a lungul deceniilor

N. Cionoiu: Ei reprezintă o comoară de cunoștințe și înțelepciune acumulată de-a lungul deceniilor

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Cu acest prilej, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu a transmis și un mesaj pe o rețea de socializare. “Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este o ocazie importantă pentru a recunoaște contribuția lor neprețuită la clădirea societății în care trăim și pentru a celebra drepturile ce le revin. Ei reprezintă o comoară de cunoștințe și înțelepciune acumulată de-a lungul deceniilor, iar prin poveștile lor ne transmit istoria și tradițiile și ne învață lecții prețioase despre compasiune și bunătate.

Trebuie să conștientizăm provocările cu care se confruntă persoanele în vârstă, cum ar fi izolarea socială, problemele de sănătate și accesul la servicii adecvate și să găsim modalități de a le oferi suport și de a crea societăți mai incluzive și mai prietenoase cu vârstnicii.

Să le oferim sprijinul și recunoașterea pe care le merită și să îi sărbătorim cu cinste pe toți cei cărora le datorăm totul, părinți și bunici, căci cu înțelepciunea lor și cu experiența lor de viață, ne arată că vârsta este doar un număr.

La mulți ani tuturor persoanelor vârstnice, să aveți zile senine, multă sănătate și să purtați mereu un zâmbet mare pe chip.” se arată în mesajul postat pe pagina personală de Facebook de parlamentarul călărășean care a conchis “Totodată, vă doresc ca Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare pe care o prăznuim tot astăzi, să vă apere de rău și de necazuri. Zi binecuvântată!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.