N. Cionoiu: Din 1 iunie intră în vigoare încă o propunere PSD din pachetul „Sprijin pentru România”

N. Cionoiu: Din 1 iunie intră în vigoare încă o propunere PSD din pachetul „Sprijin pentru România”

Senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu a anunţat că de la 1 iunie, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene demarează procesul de emitere a voucherelor sociale pentru alimente, în valoare de 50 de euro, care vor fi distribuite persoanelor cu venituri mici, aflaţi în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie.

„Prima zi de vară aduce o veste bună! Din 1 iunie intră în vigoare încă o propunere PSD din pachetul „Sprijin pentru România”. De mâine, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) începe procesul de emitere a voucherelor sociale pentru alimente care vor fi distribuite la peste 3 milioane de români cu venituri mici, aflați în risc de sărăcie.

Voucherele electronice pentru alimente de bază vor fi în valoare de 50 de euro, iar în cazul unor mici întârzieri în distribuirea cardurilor, banii aferenți lunii iunie nu vor fi pierduți, vor ajunge la toate persoanele vizate.

Vor avea acces la aceste vouchere și românii care nu figurează în bazele de date ale caselor de pensii sau ale Autorității pentru Protecția Socială, dar care pot demonstra că veniturile lor nu depășesc 600 de lei lunar/persoană.”, se arată în mesajul postat pe pagina personală de Facebook de parlamentarul social – democrat.

Pe lista beneficiarilor care primesc tichete sociale, conform OUG nr.63/2002, se află: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.