N. Cionoiu: Ce aşteptări mai putem avea în privinţa PNRR-ului când ministrul Ghinea nici nu ştie ce cuprind anexele acestui plan naţional, nu semnează nimic, nu răspunde pentru nimic?!

N. Cionoiu: Ce aşteptări mai putem avea în privinţa PNRR-ului când ministrul Ghinea nici nu ştie ce cuprind anexele acestui plan naţional, nu semnează nimic, nu răspunde pentru nimic?!

Senatorul PSD, Nicuşor Cionoiu a reacţionat după ce Comisia Europeană a returnat autorităţilor din România Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu zeci de observaţii.

„După ce a fost trimis cu întârziere, mai e și prost făcut. Marea problemă a PNRR-ului depus de România este faptul că datele din documentele .xls nu corespund cu cele din documentele word pentru anumite proiecte. De exemplu, România a cerut bani prin PNRR pentru a renova terapia intensivă pentru nou-născuți. În documentul word sunt ceruți 80 de milioane de euro pentru asta, dar în documentul .xls anexat aceluiași proiect suma finală este de 71 de milioane de euro.

La capitolul ’’Scheme de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului’’, Comisia Europeană spune că nu pot fi calculate costurile exacte, deoarece nu sunt suficiente informații. La alte capitole, cum e Turismul și Fondul pentru Tranziție Verde și Digitală, nu sunt justificări pentru costuri. La Școlile Verzi, au fost date costuri estimative din piață, când, de fapt, ar fi trebuit să fie folosit un cost standard național.”, a scris pe pagina personală de FB, Cionoiu care a cerut demisia incompetenţilor. ”Dar ce aşteptări mai putem avea în privinţa PNRR-ului când ministrul Cristian Ghinea nici nu ştie ce cuprind anexele acestui plan naţional, nu semnează nimic, nu răspunde pentru nimic?! Nu ne mai putem permite, ca țară, să acceptăm o astfel de guvernare! Demisia incompetenților!”, a conchis parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.